Gear.Club Unlimited 2 Tracks Edition Review

H έκδοση Tracks αποτελεί μια τρόπον τινά, ολοκληρωμένη εκδοχή του Gear.Club Unlimited 2 που κυκλοφόρησε πρώτη φορά σαν αποκλειστικός τίτλος στο Switch δύο χρόνια πριν. Στο Tracks περιλαμβάνονται όλα τα DLC που έχουν κυκλοφορήσει έκτοτε (Packs Arrorws, Checker, Hazard

and Wings, Classics, Ace of the Road), ένα καινούργιο campaign, πέντε νέες διαδρομές στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η διαδρομή Le Mans, ένα νέο time attack mode και περίπου 20 καινούργια αυτοκίνητα με τα περισσότερα εξ’ αυτών να χρησιμοποιούνται στο Endurance Championship.

Οι αγώνες Endurance χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες οχημάτων (A έως D) με τέσσερις αγώνες έκαστος. Συνολικά λοιπόν υπάρχουν 16 αγώνες ενώ αν υπολογίσουμε και τους αντίστοιχους που διαδραματίζονται στην διαδρομή Le Mans, ανέρχονται στους 18. Οι διαδρομές που πρωτοεμφανίζονται με εξαίρεση την κούρσα Le Mans δεν είναι τίποτε ιδιαίτερο από άποψη σχεδιασμού και δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα σε σύγκριση με το υπόλοιπο παιχνίδι.

Αν και το Tracks ουσιαστικά είναι μια επέκταση του Gear.Club Unlimited 2, λειτουργεί ανεξάρτητα από το υπόλοιπο παιχνίδι. Σχεδιαστικά η Eden επιχειρεί με το Tracks μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση στην προσομοίωση της οδηγικής συμπεριφοράς, εισάγοντας στο κάδρο μηχανισμούς όπως την προσαρμογή των κατάλληλων ελαστικών ή την διαχείριση των καυσίμων πριν από κάθε αγώνα. Πρακτικά ελάχιστη σημασία έχει η όποια επιλογή κάνετε πριν πέσει η σημαία της εκκίνησης, αφού οι διαφορές στην πρόσφυση ή στην απόδοση του κινητήρα είναι απειροελάχιστες. Όχι ότι έχει και ιδιαίτερη σημασία αυτό βέβαια, αφού το Tracks δεν κάνει καμία προσπάθεια να βελτιώσει την προβληματική εικόνα του βασικού παιχνιδιού.

Η engine του παιχνιδιού εξακολουθεί και δυσκολεύεται να διατηρήσει έναν σταθερό ρυθμό ανανέωσης έστω και στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο με συχνό αποτέλεσμα slowdowns στην καλύτερη ή στιγμιαία spikes όπου καταλήγουν σε καταστροφή και σας κάνουν να χάσετε ολοκληρωτικά τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας. Και το παράξενο είναι ότι αυτά τα φαινόμενα παρατηρούνται με γραφικά που βρίσκονται τουλάχιστον μια γενιά πίσω – σίγουρα υπάρχουν πολύ πιο όμορφα Racings σε PS3 και Xbox 360.

Σαν να μην έφτανε αυτό, προβληματικός είναι και ο χειρισμός με τα αισθητά φαινόμενα input lag. Η αλλαγή της θέσης του αναλογικού μοχλού δεν μεταβάλει αυτομάτως και την πορεία των τροχών – αντιθέτως παρεμβάλλεται χρονική διαφορά που κάνει την οδήγηση εντελώς παράξενη. Ακόμα και όταν τελικώς συνηθίζεται το φαινόμενο δεν σταματά να ενοχλεί ούτε μπορεί να προβλεφθεί εντελώς, αφού μεταξύ των διαφορετικών αυτοκινήτων αλλάζει και η προβλεπόμενη οδηγική συμπεριφορά.

Κερασάκι στην τούρτα είναι το εκνευριστικά αργό και αποπροσανατολιστικό μενού οθονών που μοιάζει να προέρχεται από την κόλαση. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στο Gear.Club Unlimited 2 θα περάσετε ένα τεράστιο κομμάτι του χρόνου σας στα μενού πάρα στα circuits του.

Είναι κρίμα πάντως γιατί υπάρχει αρκετό content και μεγάλη ποικιλία από αυτοκίνητα για τους φίλους της αυτοκίνησης. Το σίγουρο είναι ότι τo Gear.Club Unlimited 2 θα είχε πολύ καλύτερη τύχη σαν mobile τίτλος για smartphones. Η διάθεση του στο Nintendo Switch σε πλήρη τιμή, ενώ παράλληλα βρίθει από τόσο σημαντικά τεχνικά προβλήματα μοιάζει απλά με κακόγουστο αστείο. Όσοι ψάχνουν για ένα καλό racing στο Switch καλό θα ήταν να κοιτάξουν αλλού και να προσπεράσουν το Tracks.

Ανάπτυξη: Eden Games  Έκδοση: Microids  Διάθεση: Enarxis Dynamic Media

The post Gear.Club Unlimited 2 Tracks Edition Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα