Assassin’s Creed: Odyssey – Η μαγεία της Αρχαίας Ελλάδος μέσα από τα μάτια του Αλέξιου και της Κασσάνδρας!

Από τα πρώτα μας χρόνια μαθαίνουμε για τον θαυμαστό αρχαιοελληνικό πολιτισμό, ο οποίος έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη του δυτικού κόσμου. Η αρχιτεκτονική, οι τέχνες, η επιστήμη, η φιλοσοφία και πολλά από τα στοιχεία που σήμερα μας καθορίζουν σε κοινωνικό, πολιτικό και επιστημονικό επίπεδο, έχουν τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα.

Γι’αυτό και είναι λογικό η Αρχαία Ελλάδα

να αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκατοντάδες video games, γι’αυτό και από τις αρχές του gaming έχουμε παιχνίδια που αντλούν τη θεματολογία τους από τον Σωκράτη, τον Λεωνίδα και τους 12 Ολύμπιους Θεούς. Φυσικά, το τελευταίο game που μας ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα ως γνωστόν είναι το Assassins Creed: Odyssey (μπορείτε να διαβάσετε το review μας εδώ), ένα πραγματικό «έπος» που φέρει την σφραγίδα της Ubisoft και το οποίο έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από το κοινό και τους reviewers.

To στοιχείο βέβαια που κάνει το Odyssey τόσο ξεχωριστό, είναι η πραγματικά απίστευτη virtual απεικόνιση του αρχαιοελληνικού κόσμου, καθώς o τρόπος που αποτυπώνεται η Αρχαία Ελλάδα είναι ίσως ο πιο άρτιος που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του gaming. Οι ζωηροί χρωματισμοί στα μάρμαρα, η μεσογειακή βλάστηση, οι δαντελένιες ακτές, το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, οι επιβλητικές βουνοκορφές, τα εμβληματικά αγάλματα και η ξεχωριστή ζωντάνια των αρχαίων Ελλήνων, συνθέτουν ένα μαγευτικό περιβάλλον στο Odyssey που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες κάποιου βιβλίου που έγραψε ο Θουκυδίδης ή ο Ηρόδοτος.

Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, ο κόσμος του Odyssey είναι χάρμα οφθαλμών και σε προκαλεί να τον εξερευνήσεις σπιθαμή προς σπιθαμή και από άκρη σε άκρη! Μια εικόνα από αυτόν τον θαυμάσιο κόσμο πρόκειται να πάρετε στο αφιέρωμα που ακολουθεί, καθώς εμείς περιηγηθήκαμε σε ορισμένες από τις πιο γνωστές τοποθεσίες του Αρχαίου Κόσμου και θα επιχειρήσουμε να σας μεταφέρουμε τη μαγεία μιας άλλης εποχής…

Odyssey: The Journey…

Με το που φτάσαμε με τον Αλέξιο στο level 6 και αφήσαμε πίσω μας τις δαντελωτές ακτές της Κεφαλονιάς, κινηθήκαμε προς τις ακτές της Φωκίδας, βάζοντας ως στόχο το Μαντείο των Δελφών, έναν ιερό τόπο ξεχωριστής σημασίας για όλο τον αρχαίο κόσμο, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον Θεό Απόλλωνα. To χαρακτηριστικό μαντείο έχει την μορφή ενός Απολλώνιου ναού, ενώ εκεί βρίσκεται και το αρχαίο θέατρο των Δελφών. Τα αγάλματα πραγματικά εντυπωσιακά και προκαλούν δέος, ενώ ο χώρος περιμετρικά του μαντείου σφύζει από ζωή και από… προσκυνητές!

Αφήνοντας τους Δελφούς και συνεχίζοντας την «οδύσσεια» μας στον ελλαδικό χώρο περάσαμε στο λιμάνι της Πάτρας και στην Αχαΐα, συνεχίζοντας με το άλογο μας (Φόβος) για την περιοχή της Ηλείας και την Ολυμπία. Ο τόπος που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες όπως αντιλαμβάνεστε είχε ξεχωριστή σημασία για τους αρχαίους Έλληνες και στο Odyssey αποτυπώνεται με όλη την μεγαλοπρέπεια του. Τα στάδια, τα αθλήματα, η ξεχωριστή αύρα του Πατέρα των Θεών, Δία (που είναι διάχυτη μέσα από το Χρυσελεφάντινο άγαλμα του, ένα από τα 7 αρχαία θαύματα του κόσμου), όπως επίσης και η εμβληματική ελιά της ειρήνης συνθέτουν ένα πραγματικά ανεπανάληπτο σκηνικό που μας δίνει μια σαφή εικόνα για την μορφή της Αρχαίας Ολυμπίας. Χωρίς αμφιβολία, το feeling που μεταδίδει στον gamer η Αρχαία Ολυμπία είναι ότι στους συγκεκριμένους ιερούς χώρους διεξάγεται μια πανελλήνια γιορτή, στην οποία είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχει κανείς.

Μετά την Ηλεία, κατευθυνθήκαμε ανατολικά και αφού περάσαμε από την πραγματικά τεράστια πόλη του Άργους (το οποίο είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα ισχυρό οικονομικό κέντρο της εποχής), η επόμενη στάση μας δεν ήταν άλλη από τις Μυκήνες. Με το παιχνίδι βέβαια να διαδραματίζεται στην περίοδο του Πελοποννησιακού πολέμου (431 π.Χ), το μυθικό παλάτι του Βασιλιά Αγαμέμνονα δεν ήταν παρά… ερείπια και τόπος κατοικίας μιας εγκληματικής συμμορίας. Ο θολωτός τάφος του Ατρέα, η χαρακτηριστική πύλη των Λεόντων, το παλάτι και οι τοιχογραφίες της μυκηναϊκής εποχής, όλα βρίσκονται με απίστευτη λεπτομέρεια μέσα στο παιχνίδι. Η λάμψη του παλατιού στις Μυκήνες μπορεί να έχει ξεθωριάσει, αλλά και πάλι η αύρα που απορρέει είναι πραγματικά… μοναδική.

Η «μίνι-οδύσσεια» μας έφτασε στο τέλος, έχοντας ως τελικό προορισμό την Αττική. Εκεί πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να σας το περιγράψουμε ακόμη και με τις πιο πλούσιες λέξεις του ελληνικού λεξιλογίου. To χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς του Φειδία, ο Παρθενώνας, το Ερεχθείο με τις Καρυάτιδες, τα Προπύλαια, η Αρχαία Αγορά, το Ηρώδειο και τα τείχη και το λιμάνι του Πειραιά, ειλικρινά δεν έχετε δει πιο τέλεια (και ολοζώντανη) virtual αναπαράσταση της Αρχαίας Αθήνας. Θαυμάζοντας την Αθήνα από ψηλά, είναι εμφανές ότι οι developers της Ubisoft έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό, δημιουργώντας μία πραγματική μητρόπολη του αρχαίου κόσμου, η οποία δεν μπορεί παρά να προκαλέσει θαυμασμό και δέος. Τα χρώματα, η ατμόσφαιρα, η μοναδική δυναμική και ο πλούτος της Αθήνας αποτυπώνεται στο maximum στην πιο τέλεια απεικόνιση της Αρχαίας Αθήνας που είδατε ποτέ!

Κάπου στο Σούνιο, η μίνι – περιήγηση μας στον κόσμο του Assassin’s Creed: Odyssey έλαβε τέλος, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι γεμίσαμε με τόσες εμπειρίες και γοητευτήκαμε τόσο πολύ που αμέσως θέλαμε να γνωρίσουμε όλες τις περιοχές του παιχνιδιού. Μακεδονία, Σπάρτη, το παλάτι του Μίνωα στην Κνωσσό, η Σαντορίνη και οι Θερμοπύλες, πραγματικά στο Odyssey υπάρχουν τόσες πολλές τοποθεσίες που μπορείτε να επισκεφθείτε που θα μείνετε… μαγεμένοι! Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο, το Assassins Creed: Odyssey είναι η καλύτερη απεικόνιση της Αρχαίας Ελλάδος… ever!

Το Assassin’s Creed: Odyssey κυκλοφορεί για PCDD , Xbox One, PlayStation 4 από την CD Media.

The post Assassin’s Creed: Odyssey – Η μαγεία της Αρχαίας Ελλάδος μέσα από τα μάτια του Αλέξιου και της Κασσάνδρας! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα