Συμφωνία ύψους 1εκ. ευρώ μεταξύ Trusted Reviews και Rockstar

Για περιεχόμενο του RDR 2 που δημοσιεύθηκε πριν την κυκλοφορία του.

Το βρετανικό gaming site Trusted Reviews, μετά από συμφωνία του με τη Rockstar Games, θα παραχωρήσει το πόσο του £1εκ. σε επιλεγμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις, μετά από τη δημοσίευση άρθρου που περιείχε σημαντικό αριθμό έγκυρων στοιχείων για το -τότε επερχόμενο- Read Dead Redemprion 2.

Το εν λόγω

άρθρο που δημοσιεύθηκε από το Trusted Games το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή σημαντικών πληροφοριών για το παιχνίδι της Rockstar Games, από δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να λάβει μέρος ο παίκτης, μέχρι και την ύπαρξη Battle Royale αλλά και άλλων mode στο online κομμάτι του τίτλου. Ως αποτέλεσμα, η Rockstar σε πρώτη φάση ζήτησε την ανάκληση δημοσίευσης του άρθρου και εν συνεχεία προέβη στην προαναφερθείσα οικονομική συμφωνία.

Σε ερώτηση του Variety σχετικά με το αν τα συγκεκριμένα στοιχεία αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο από την ιστοσελίδα, καμία πλευρά δεν θέλησε να απαντήσει, ωστόσο η Take Two εξέδωσε μια ανακοίνωση επάνω στο θέμα: "Η Take-Two δίνει μεγάλη βάση στην ασφάλεια της εταιρίας και θα προβεί σε νομικές ενέργειες ενάντια σε ανθρώπους η/ και μέσα που διαρρέουν εμπιστευτικές πληροφορίες. Επειδή η διαρροή περιείχε πληροφορίες σχετικά με το Read Dead Redemption 2, η Rockstar Games αποφάσισε να μοιράσει το συμφωνηθέν ποσό ανάμεσα στα τρία παρακάτω φιλανθρωπικά ιδρύματα: American Indian College Fund, American Prairie Reserve και First Nations Development Institute".

Keywords
Τυχαία Θέματα