ΑΠΟΨΗ: FIFA 19 vs PES 19… Ποιο είναι καλύτερο;

Το FIFA 19 και το PES 2019 είναι δύο εξαιρετικά ποδοσφαιρικά παιχνίδια, αλλά ποιό πραγματικά είναι το καλύτερο; Είναι το FIFA 19 αρκετά καλό ώστε να πείσει τους ορκισμένους οπαδούς του PES να το εγκαταλείψουν; Μπορεί το PES 2019 να κερδίσει τους οπαδούς του FIFA και να «μεταγραφούν» στην ομάδα της Konami; Το gameslife.gr συνέκρινε τα δύο παιχνίδια και κατέληξε

στην ετυμηγορία για το καλύτερο παιχνίδι της φετινής χρονιάς.

Gameplay

Ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου μπορεί να προσφέρει πολλές λειτουργίες και καλά γραφικά, αλλά δεν πρόκειται να κάνει τη διαφοράl, αν το gameplay του είναι αδιάφορο. Ευτυχώς, και οι δύο αυτοί τίτλοι πραγματικά εντυπωσιάζουν με το gameplay που προσφέρουν, έχοντας ωστόσο διαφορετικό τρόπο προσέγγισης ο καθένας.

Το PES 2019 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξέλιξη της σειράς, αφού διατηρεί αμετάβλητο τον τύπο του gameplay που είχε οριστεί από τους προκατόχους του. Ωστόσο, το πλήθος των μικρότερων τροποποιήσεων και αλλαγών που έχουν γίνει, προσφέρουν το πιο ρεαλιστικό ποδόσφαιρο που έχουμε δει ποτέ σε μια κονσόλα. Το νέο animation δίνει επιπλέον ρευστότητα στις κινήσεις και προσθέτει μια απίστευτη φυσικότητα. Οι πάσες είναι ομαλές και στα δύο παιχνίδια, αλλά το PES 2019 δίνει επιπλέον δυνατότητες στο χτίσιμο της τακτικής της ομάδας.

Μπορεί το FIFA 19 να απαιτεί περισσότερους συνδυασμούς κουμπιών από ό, τι το PES 19, όμως προσφέρει κάποιες ενδιαφέρουσες προσθήκες. Πλέον, κάνοντας διπλό κλικ στο κουμπί του σουτ, μπορείτε να βελτιώσετε τη βολή σας ή να επιχειρήσετε ένα τολμηρό βολέ από οπουδήποτε. Επίσης, σημαντική είναι και η εισαγωγή του «Active Touch» , ενός συστήματος που βελτιώνει την αλληλεπίδραση μεταξύ των παικτών.

Κατά τη γνώμη μας, το PES 2019 έχει καλύτερο gameplay χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι το FIFA 19 δεν παραμένει κορυφαίο. Απλά, μας κέρδισε η ελαφρώς πιο εύκολη σχεδίαση της στρατηγικής του gameplay και το οριακά πιο ρεαλιστικό animation.

Γραφικά

Το PES 2019 συνεχίζει να χρησιμοποιεί τη FOX Engine χωρίς να έχει κάνει καμία προφανή αναβάθμιση σε σχέση με την περσινή έκδοση του παιχνιδιού.

Θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ των παικτών και ομάδων ανάλογα με το αν έχουν επίσημη αδειοδότηση ή όχι. Για παράδειγμα, το δημιουργικό δίδυμο Μέσι – Κουτίνιο της Βαρκελώνης αποδίδεται με εκπληκτική λεπτομέρεια μέσα στο Camp Nou αλλά συγκρινόμενο με την ομάδα της Λέισεστερ για παράδειγμα, η διαφορά είναι μνημειώδης.

Σαν αποτέλεσμα στο PES 19 ορισμένοι παίκτες φαίνονται πολύ χειρότεροι οπτικά από τους άλλους ενώ στο FIFA 19 οι λεπτομέρειες των χαρακτηριστικών φαίνονται καλύτερα και οι εκφράσεις του προσώπου αποδίδονται πιο ρεαλιστικά. Ωστόσο, το PES 2019 διαθέτει πολύ ωραίο φωτισμό και οπτικά εφέ 4K που εντυπωσιάζουν ειδικά εάν διαθέτετε τηλεόραση HDR και συμβατές κονσόλες.

Και αφού μιλάμε για γραφικά, πρέπει να αναφερθούμε και στη γενική παρουσίαση. Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, το μενού του PES είναι πραγματικά κακό. Είναι το ίδιο βασικό περιβάλλον που χρησιμοποιεί η Konami εδώ και χρόνια και παραμένει αργό, άσχημο και απογοητευτικό. Μπορεί το FIFA 19 να έχει παρόμοιο μενού με το PES 2019, όμως υπερισχύει από την άποψη της παρουσίασης. Έχει πιο μοντέρνα εμφάνιση και όλα είναι καθαρότερα και γρηγορότερα στο παιχνίδι της EA.

Λειτουργίες

Μπορεί η Konami να έφτιαξε ένα εξαιρετικό παιχνίδι ποδοσφαίρου, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να καινοτομήσει σε άλλους τομείς. Στην πραγματικότητα, το PES 2019 στερείται κάποιων λειτουργιών που προσφέρει ακόμη και ο προκάτοχός του.

Το Master League εξακολουθεί να είναι μια ωραία ιδέα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση υστερεί με πολλούς τρόπους. Το σύστημα μεταγραφών είναι τόσο κακό που μερικές φορές νιώθεις ότι το έχει αναπτύξει κάποιος ο οποίος δεν έχει παίξει, ή δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ ποδόσφαιρο.

Στην καινούργια έκδοση παραμένει και το MyClub το οποίο, χάρη στις μικρές βελτιώσεις του ίσως και να μπορεί να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο Ultimate Team του FIFA. Επίσης, το χαρακτηριστικό «Προτεινόμενοι παίκτες» είναι μια ωραία πινελιά και προσθέτει ποικιλία.

Από την άλλη το νέο μεγάλο πλεονέκτημα του FIFA 19 είναι, η συνεργασία της ΕΑ με την UEFA, με την οποία καθιερώνεται ως το επίσημο παιχνίδι του Champions League και του Europa League. Η Konami χάνοντας την άδεια του Champions League, προσπάθησε μάταια να καλύψει το μεγάλο κενό προσθέτοντας ομάδες που είτε είναι ψεύτικες, είτε ανήκουν σε μικρότερα πρωταθλήματα. Όμως, το PES δείχνει πιο άδειο από ποτέ, αναγκάζοντας πολλούς από τους πιστούς ακολούθους του να «αυτομολήσουν» στο στρατόπεδο του FIFA 19.

Η ετυμηγορία

Κανένας από τους δύο τίτλους δεν παρουσιάζει σημαντικά βήματα εξέλιξης. Αντ’ αυτού και οι δύο περιλαμβάνουν μικρότερες βελτιώσεις, στις ήδη γνωστές φόρμουλες.

Σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, τόσο στο FIFA 19 όσο και στο PES 19 ο gamer αισθάνεται άμεσα την βελτιωμένη ρευστότητα των κινήσεων και απολαμβάνει ένα πιο ρεαλιστικό παιχνίδι ποδοσφαίρου. Ωστόσο, το νέο σύστημα Active Touch του FIFA 19 είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική και ευπρόσδεκτη προσθήκη που είδαμε συγκρίνοντας τους δυο τίτλους. Αν λοιπόν είστε κι εσείς, ένας απ’ αυτούς που προτιμούν την ΕΑ από την Konami δεν έχετε παρά bνα συμβουλευτείτε το infographic της bwin για την κορυφαία ενδεκάδα του FIFA 19 και φθάσετε το παιχνίδι σας σε άλλο επίπεδο.

The post ΑΠΟΨΗ: FIFA 19 vs PES 19… Ποιο είναι καλύτερο; appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα