Ποιοί δημιούργησαν τα μουσικά κομμάτια “Sea Shanties” στο Assassin’s Creed Odyssey!

[Δ.Τ.] Mε το παιχνίδι Assassin’s Creed Odyssey η Ubisoft κατάφερε, όπως είναι γνωστό, να ξαναζωντανέψει και να φέρει στις οθόνες μας με μοναδικό τρόπο την Αρχαία Ελλάδα της εποχής του πελοποννησιακού πολέμου. Ενα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού εκτυλίσσεται στην θάλασσα και ένα σημαντικό μέρος του soundtrack που ακούγεται στο παιχνίδι είναι τα sea shanties, τα τραγούδια που τραγουδάνε στις τριήρεις

οι πολεμιστές και οι ναυτικοί διασχίζοντας το Αιγαίο.

Εδώ θέλουμε να σας γνωρίσουμε την ελληνική ομάδα που δούλεψε για τη δημιουργία των αυτών των τραγουδιών. H παραγωγή των τραγουδιών αυτών ανατέθηκε από την Ubisoft στην εταιρεία Chromamusika που έχει δημιουργηθεί από Έλληνες καλλιτέχνες του Μόντρεαλ. Υπεύθυνοι παραγωγής είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Chromamusika Δημήτρης Ηλίας και η Μαρία Διαμαντή.

Η σύνθεση των τραγουδιών έγινε από τον συνθέτη Γιάννη Γεωργαντέλη που ζει στην Αθήνα. Πρόκειται για τραγούδια σε αρχαία ελληνική γλώσσα που χρησιμοποιούν αποσπάσματα από ποιήματα της αρχαιότητας (Αρχίλοχος, Αλκαίος, Ανακρέοντας κ.α.) και μιλούν για τους θεούς, τον πόλεμο, τον έρωτα και το κρασί, θέματα δηλαδή που σίγουρα θα αγαπούσαν να τραγουδούν και εκείνη την εποχή οι άνθρωποι στα καράβια. Οι στίχοι μελοποιήθηκαν για τις ανάγκες του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας στοιχεία από την αρχαία, την παραδοσιακή και τη σύγχρονη μουσική και ήδη τα τραγούδια αυτά τυχαίνουν μεγάλης ανταπόκρισης στο διαδίκτυο.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν δύο Ελληνικά φωνητικά σύνολα, το ένα στο Μόντρεαλ και το άλλο στην Ελλάδα: το αντρικό φωνητικό σύνολο Ζακυνθινές Φωνές του Μόντρεαλ με διευθυντή τον Π.Πλαρινό και η μικτή χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου με διευθυντή τον Σπ.Χολέβα. Τις ηχογραφήσεις υποστήριξαν με τις φωνές τους και σολίστες (Δημήτρης Ηλίας, Μαρία Διαμαντή, Μαριαλένα Σπίνουλα, Μάκης Παπαγαβριήλ, Θεοδ.Νεοφώτιστος κ.α.) τόσο από τον Καναδά όσο και από την Ελλάδα. Οι ηχογραφήσεις για τα «Sea Shanties» του Assassin’s Creed: Odyssey έγιναν με πολύ κέφι στο Μόντρεαλ, την Αθήνα και το Μεσολόγγι στις αρχές του 2018.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα links: www.chromamusika.com και www.georgantelis.com

The post Ποιοί δημιούργησαν τα μουσικά κομμάτια “Sea Shanties” στο Assassin’s Creed Odyssey! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα