Eurogroup: H Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για το νέο δάνειο

Παράλληλα, η επιτροπή της ISDA αρμόδια να αποφανθεί εάν έχει συντελεστεί πιστωτικό γεγονός θα συνεδριάσει για το θέμα αργότερα το απόγευμα.

Η ελληνική πλευρά, όπως επιβεβαίωσε και το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα εισηγηθεί την ενεργοποίηση των ρητρών. Επί τάπητος θα βρεθεί το εάν η συμμετοχή κρίνεται επαρκής βάσει των όρων που έθεσαν οι κυβερνήσεις

της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της ανακοίνωσης μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, γνώση του οποίου επικαλείται το Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα «καλωσορίζουν τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην προετοιμασία για το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής».

«Καλωσορίζω ιδιαίτερα τη λεπτομερή αξιολόγηση της τρόικας, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα υλοποίησε όλες τις συμφωνημένες προαπαιτούμενες ενέργειες με ικανοποιητικό τρόπο» αναμένεται να αναφέρει, βάσει του προσχεδίου της ανακοίνωσης, ο πρόεδρός του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όσον αφορά την πορεία του πακέτου στήριξης, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters πως η πρώτη δόση των δανείων από το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας αναμένεται να αποδεσμευθεί μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Στις αμέσως επόμενες ημέρες .που θα υπογραφεί η νέα συμφωνία από το Eurogroup, θα εκταμιευθούν τα πρώτα ποσά των νέων δανείων» ανέφερε ο αξιωματούχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα