Ο Γ. Μαρινόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Δημοσίου, Γιάννης Μαρινόπουλος, μίλησε στις 9/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Είμαστε άνθρωποι που νιώθουμε την κρίση και από τις δύο πλευρές. Είμαστε και άνεργοι και νιώθουμε και την καταστροφή του πλούτου και των αποταμιεύσεων μας. Δηλαδή, δεν είμαστε οι πλούσιοι που ζητάμε από το κράτος να μας αποζημιώσει. Είμαστε απλοί άνθρωποι, οι οποίοι είχαμε τα λεφτά μας στην τράπεζα,
εμπιστευτήκαμε το κράτος...
Αυτό που επιδιώκουμε αυτή την στιγμή είναι ισονομία. Διεκδικούμε όλο το ποσό που έχουμε καταθέσει σε πρώτη φάση. Το κράτος συζήτησε μόνο με τις τράπεζες για το PSI. Οι τράπεζες δέχτηκαν και πρότειναν αυτή την σειρά ομολόγων. Ένα φυσικό πρόσωπο που μπαίνει στη διαδικασία αυτή είχε ένα ομόλογο, για παράδειγμα, 100.000 ευρώ. Του δίνουν δύο ομόλογα που λήγουν το ένα σε ένα χρόνο και το άλλο σε δύο χρόνια. Είναι 7,5% το καθένα και του δίνουν και άλλα είκοσι ομόλογα τα οποία λήγουν από το 2023 μέχρι και το 2042. Δείτε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι 65 ετών σήμερα και έχει βάλει όλα τα λεφτά της ζωής του εκεί. Το 2042 θα είναι 95 ετών και θα πάρει τα λεφτά που του δίνει το κράτος αυτή τη στιγμή. Τα ομόλογα αυτά, αν κάποιος τα ρευστοποιούσε, θα έπαιρνε 20%. Δεν είναι δηλαδή 46,5% που λέει το υπουργείο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα