Βενιζέλος: Ο Τσίπρας εγκλωβίστηκε…

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας εξέφρασε την άποψη ότι «ο ελληνικός λαός αντέδρασε με ωριμότητα στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών» και εκτίμησε ότι το ίδιο θα συμβεί. Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι «θυμίζει το βρώμικο ’89, καλώντας τους πάντες σε ένα φεστιβάλ

ανευθυνότητας».

Σχετικά με τη δήλωση Κεδίκογλου περί στήριξης των Καμίνη και Σγουρού, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η στήριξη αυτή έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα πράξει το ίδιο σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν υποψήφιοι από τη ΝΔ τόνισε ότι οι πολίτες θα κρίνουν.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας βοήθησε να γίνει περισσότερο κατανοητό το δίλλημα που έθεσε ο ίδιος και έτσι οι Έλληνες θα καταλάβουν καλύτερα τι ακριβώς είναι αυτό που διακυβεύεται το βράδυ της επόμενης Κυριακής

Σχετικά με το αν θα υπάρξει νέα πρωτοβουλία για την Κεντροαριστερά, υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει είναι να ενώσουμε τη χώρα, η οποία τώρα ζει σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου με βρισιές, απειλές και προσβολές.

Σχολιάζοντας τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τον προβληματισμό του που δεν λειτούργησαν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, σημειώνοντας πάντως ότι κυρίως στον Δήμο Αθηναίων αυξήθηκαν τα ποσοστά και όχι σε όλη την Περιφέρεια.

«Σας θυμίζω ότι είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου πριν από ένα χρόνο και πριν τη δολοφονία Φύσσα να μιλώ για την ανάγκη συστράτευσης του κοινοβουλευτικού τόξου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί σύμπραξης, αν αλλάξουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει το βρώμικο ’89, καλώντας τους πάντες σε ένα φεστιβάλ ανευθυνότητας».

Στη συνέχεια επιτέθηκε εκ νέου στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

«Η χώρα έζησε χθες το βράδυ, μεταξύ 7 και 9, μια ψευδαίσθηση, λόγω των πρόωρων πανηγυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, ο οποίος εγκλωβίστηκε και μίλησε για εκλογές- δημοψήφισμα και έβαλε ψηλά τον πήχη» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Είδατε πώς πήγαν να δημιουργήσουν την αίσθηση μιας νίκης, ενός ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ που σαρώνει και τελικά αυτά αποδείχθηκαν μια φούσκα βασισμένη στα exit poll», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «πέρασε κάτω από τον πήχη, συγκεντρώνοντας ποσοστά κάτω από εκείνα που έλαβε στις εθνικές εκλογές του 2012«.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε αμφισβήτηση την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά -όπως τόνισε- αυτό δεν θα γίνει, «διότι ο λαός θα ψηφίσει με ωριμότητα, όπως έκανε και την πρώτη Κυριακή των εκλογών».

Σε ερώτηση για το αν θα αναλάβει πρωτοβουλία συνάντησης με τον Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να δώσει ένα μήνυμα ενότητας, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και ο πρώτος που ενδιαφέρεται να πετύχει η χώρα.

Απέδωσε την όλη συζήτηση που προέκυψε γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου στη «δημοσιογραφική εκτίμηση» που δημιουργήθηκε για το αποτέλεσμα των εκλογών, γεγονός που δεν επιβεβαιώθηκε, καλώντας τους δημοσιογράφους «να ετοιμάζουν τις αναλύσεις τους» προς άλλη κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα