Τσίπρας: Το κατεστημένο θέλει να αφήσει πίσω του καμένη γη για τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ανησυχία του ότι “το κατεστημένο θέλει να αφήσει καμένη γη για τον ΣΥΡΙΖΑ”, εκφράζει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στη γερμανική εφημερίδα “Süddeutsche Zeitung”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική ελίτ της Ελλάδας, “το κατεστημένο που κυβερνά τη

χώρα εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, η ολιγαρχία του πλούτου και της διαφθοράς, θα μπορούσε να αποφασίσει σε περίπτωση μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει πίσω της καμένη γη. Αναζητούμε δυνατότητες για να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη”, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπόσχεται να μπει τέλος στην “ελληνική τραγωδία”, τονίζει ότι τα προγράμματα λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα δεν έριξαν νερό, αλλά λάδι στη φωτιά της κρίσης, και επισημαίνει ότι η Ελλάδα ήταν ένα πειραματόζωο, καθώς “με το δόγμα του σοκ ήθελαν να δουν πόσα αντέχει ένας λαός”, όπως σχολιάζει.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για την ανάγκη ενός νέου ευρωπαϊκού “New Deal”, ενώ προσδιορίζει ως εξής τα πρώτα βήματά του, στην περίπτωση που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού του αναθέσει τις τύχες της χώρας:

“Επειδή η κρίση είναι ευρωπαϊκή, θα πρέπει και η λύση να είναι ευρωπαϊκή.

Πρώτον: Τερματισμός των προγραμμάτων λιτότητας.

Δεύτερον: Μια Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το χρέος, παρόμοια με εκείνη του 1953 στο Λονδίνο, η οποία αφορούσε το κρατικό χρέος της Γερμανίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 60% του εν λόγω χρέους διεγράφη.

Τρίτον και σημαντικότερο: Ένα ευρωπαϊκό New Deal, μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, κυρίως στον ευρωπαϊκό Νότο.

Αυτό το ευρωπαϊκό πακέτο θα κοστίσει πολύ λιγότερα σε σχέση με νέα πακέτα διάσωσης, τα οποία καταλήγουν στον ίδιο φαύλο κύκλο”, επισημαίνει μεταξύ άλλων με τη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα ”Süddeutsche Zeitung” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα