Το “κορίτσι με το κόκκινο παλτό”… πρόδωσε τον Spielberg

Το αξέχαστο «κορίτσι με το κόκκινο παλτό» στη «Λίστα του Σίντλερ», Πολωνή ηθοποιός Oliwia Dabrowska, αποκαλύπτει ότι ήρθε αντιμέτωπη με ένα μεγάλο ψυχολογικό τραύμα όταν στην ηλίκία των 11, «έσπασε» την υπόσχεση που είχε δώσει στον σκηνοθέτη Steven Spielberg να μη δει την ταινία πριν γίνει 18 χρονών.

Η 23χρονη σήμερα Dabrowska, η οποία ήταν μόλις 3 ετών όταν έπαιξε ένα ρόλο κλειδί στην δραματική ταινία, δηλώνει σήμερα ότι είχε τρομοκρατηθεί όταν παρακολούθησε την ταινία στα 11 της χρόνια. «Ήταν φριχτό, λέει η νεαρή ηθοποιός, αν και δεν καταλάβαινα πολλά, ήξερα μόνο ότι

δεν ήθελα να το ξαναδώ ποτέ στη ζωή μου». Λέει επίσης πόσο μετανιώνει που δεν έδωσε σημασία στην προτροπή του σκηνοθέτη να μη δει την ταινία πριν μεγαλώσει αρκετά. Αυτό που έκανε χειρότερη την κατάσταση τότε, ήταν ότι πολύς κόσμος συχνά την ρωτούσε διάφορα για το Ολοκαύτωμα, λες και η συμμετοχή της στην ταινία την είχε μετατρέψει σε ειδικό πάνω στο θέμα.

Όταν είδε πρώτη φορά την «Λίστα του Σίντλερ», ένιωσε ντροπή που είχε λάβει μέρος σε μία τέτοια ταινία και είχε θυμώσει με τους γονείς της που είχαν μιλήσει σε πολλούς γι’ αυτό το ρόλο της . Αργότερα κι αφού πλέον είχε κλείσει τα 18, είδε πάλι την ταινία από τελείως διαφορετική σκοπιά και τότε ένιωσε πολύ περήφανη που υπήρξε μέρος αυτής της ιστορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα