Το σπίτι του Luke Skywalker υπάρχει ακόμη

Κι όμως το σπίτι του Luke Skywalker υπάρχει ακόμα! Ακριβώς όπως το θυμόμαστε όλοι όσοι φανατικά παρακολουθήσαμε κάποτε (κι ακόμα παρακολουθούμε καμιά φορά…) το πρώτο Star Wars που γυρίστηκε το 1977.

Όταν ο δημιουργός της επικής τριλογίας George Lucas έψαχνε το ιδανικό σκηνικό για να στήσει το σπίτι του νεαρού τότε Luke, αποφάσισε ότι η έρημος Chott el Djerid στην Τυνησία, ήταν το κατάλληλο μέρος. Ήταν ακριβώς

ότι είχε στο μυαλό του σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας κι έτσι αποφάσισε ότι το σπίτι του Luke και των θείων του θα «χτιζόταν» εκεί.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν. Τα σκηνικά όμως δεν «έφυγαν» ποτέ από εκεί. Ακόμα και σήμερα, αν κάποιος τα αναζητήσει μπορεί να τα βρει να στέκονται ακόμα στο ίδιο σημείο όπως τότε. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και σίγουρα δημιουργεί μία αίσθηση νοσταλγίας να βλέπεις μπροστά σου το σπίτι «όπου μεγάλωσε ο Jedi Skywalker με τους θείους του στον πλανήτη Tatooine»….

Οι λόγοι που τα εγκαταλελειμμένα «σκηνικά» έχουν μείνει στη θέση τους τόσα χρόνια είναι γιατί βρίσκονται στη μέση του πουθενά, οπότε δύσκολα κάποιος τα συναντάει μπροστά του αλλά κυρίως γιατί κανένας από τις τοπικές αρχές δεν παραπονέθηκε γι’ αυτά. Παραμένουν λοιπόν εκεί τόσα χρόνια ως ερείπια, έχοντας κατά κάποιο τρόπο πάρει πια την μορφή αρχαιολογικών χώρων. Το ιδιαίτερα ζεστό κλίμα βοήθησε στο να μείνουν ανέπαφα ή απλά να έχουν θαφτεί στην άμμο κάποια μέρη τους.

Όπως διαπιστώθηκε πάντως το Hollywood συνηθίζει να εγκαταλείπει σκηνικά ταινιών στην έρημο μιας και το σπίτι του Luke δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει. Στο Μαρόκο υπάρχουν τεράστιες ανακατασκευές της αρχαίας Ελλάδας και της αρχαίας Ρώμης όπως επίσης και μία ψεύτικη Μέκκα!

Κάποιοι φανατικοί θαυμαστές του Star Wars πάντως πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν ένα πολύ μεγάλο ποσό χρημάτων μέσω μιας σελίδας στο Facebook και με τη βοήθεια των τοπικών αρχών, κατάφεραν μέσα σε 4 ημέρες να επιδιορθώσουν όποια ζημιά είχαν υποστεί τα σκηνικά της αγαπημένης τους ταινίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα