Βενιζέλος σε τρόικα: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα και πως αν υπάρξουν αποκλίσεις στους στόχους, πρέπει να αντιμετωπιστούν από αναπτυξιακού τύπου παρεμβάσεις.

Οι άνθρωποι της τρόικας επισήμαναν ότι η εικόνα της Ελλάδας είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν και πως έχει διαμορφωθεί ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για τις επενδύσεις.

Ο κ. Βενιζέλος

μίλησε για την αναγκαιότητα να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με το θέμα της γραφειοκρατίας σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και πως η Τράπεζα Επενδύσεων θα πρέπει να διαδραματίσει ενεργητικό ρόλο, κυρίως όσον αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στο πρόγραμμα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, το οποίο αφορά σε περίπου 700.000 νέες θέσεις εργασίας και το οποίο προβλέπει τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα.

Πληροφορίες από την Ιπποκράτους αναφέρουν ότι τους έδωσε την αίσθηση η τρόικα πως για πρώτη φορά αναφέρεται σε θέματα ανάπτυξης, καθώς βλέπει μια καλύτερη εικόνα της Ελλάδας.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με τον κ. Βενιζέλο να υποστηρίζει ότι είναι προς όφελος των τραπεζών να διευκολυνθούν αυτά, καθώς και ότι χρειάζεται ρευστότητα.

Για το θέμα της αγοράς ακινήτων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι χρειάζεται μια νέου τύπου μελέτη για να δούμε πώς μπορεί να ανοίξει η αγορά των ακινήτων, καθώς επίσης και για την οικοδομική δραστηριότητα.

Τέλος όπως προκύπτει από «κύκλους» του ΠΑΣΟΚ δεν έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα