Οι πύλες του Άδη για… όποιον ενδιαφέρεται

Σίγουρα η κόλαση είναι ένα μέρος που είναι αδύνατον να περιγράψει κανείς, ωστόσο μια ομάδα αρχαιολόγων επιχείρησε να ανακαλύψει την αρχαία εκδοχή του κάτω κόσμου. Τις «Πύλες του Άδη» έφερε, λοιπόν, στο φως αυτή ο ομάδα αρχαιολόγων, όπως δημοσιεύει το «Huffingtonpost».

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, μια ομάδα αρχαιολόγων ισχυρίζεται πως ανακάλυψε την Πύλη του Πλούτωνα, μια αρχαία μυθική τοποθεσία που θεωρούνταν ως η είσοδος στον κάτω κόσμο και ότι μάλιστα την εντόπισε

στην αρχαία πόλη της Φρυγίας, την Ιεράπολη. Εκεί, μια μικρή σπηλιά κοντά στον ναό του Απόλλωνα, συσχετίστηκε με τον θάνατο λόγω θανατηφόρων αερίων που πήγαζαν από αυτήν.

Ο Francesco D’ Andria, του Πανεπιστημίου του Salento ανακοίνωσε την ανακάλυψη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Τουρκία στα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με το La Gazzetta Del Mezzogiorno.

Ο D’ Andria δήλωσε στο Discovery News πως βρήκε ερείπια του ναού, μια μικρή πισίνα που χρησιμοποιούσαν οι προσκυνητές και σειρές από σκαλοπάτια. «Μπορούσαμε να δούμε τις θανατηφόρες ιδιότητες της σπηλιάς κατά τη διάρκεια των ανασκαφών. Αρκετά πουλιά πέθαιναν ακαριαία στην προσπάθεια τους να πλησιάσουν το ζεστό άνοιγμα της σπηλιάς, λόγω του διοξειδίου του άνθρακα», δήλωσε. Βέβαια, ο Austin Considine εξήγησε στο VICE ότι η σπηλιά αυτή είναι ένα φυσικό φαινόμενο και πως παρόμοια «ανοίγματα στον φλοιό της γης» εντοπίζονται και σε άλλα μέρη στη γη.

Ο Alister Filippini, ένας ερευνητής της Ρωμαϊκής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, χαρακτήρισε την ανακάλυψη στην Ιεράπολη εξαιρετική, λέγοντας πως «επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που έχουμε από την αρχαία φιλολογία και τις ιστορικές πηγές».

Keywords
Τυχαία Θέματα