«Για 8 ευρώ, ρε γύφτοι;»: Το χρονικό της επίθεσης στον φοιτητή που ζήτησε απόδειξη- Θα χειρουργηθεί στην Αθήνα

Την υπόθεση στα δικαστήρια είναι αποφασισμένη να φτάσει η μητέρα του φοιτητή ο οποίος δέχτηκε επίθεση επειδή αρνήθηκε να πληρώσει όταν δεν έλαβε τη νόμιμη απόδειξη στην Κομοτηνή.

«Δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι», είπε η μητέρα του 20χρονου Σοφία Γκερέκου στην εφημερίδα «Χρόνος». «Προχωρήσαμε σε μήνυση. Ο γιος μου τη γλίτωσε, θα μπορούσε όμως να συμβεί σε ένα άλλο παιδί αυτό και να μην τη γλιτώσει.

Με τόσο μίσος και τόση κακία. Δεν είναι τα 8 ευρώ, είναι η πολιτική που είχαν αυτοί οι άνθρωποι. Αυτό που προέχει τώρα για την οικογένεια μας είναι να αποκατασταθεί η ζημιά και να μην ταλαιπωρηθεί το παιδί μου».

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα συνέβησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής ξημερώματα του Σαββάτου όταν ο 20χρονος Κερκυραίος Γιάννης Γκερέκος αποφάσισε με άλλα τρία άτομα να διασκεδάσουν στο κατάστημα Avant Garde της κεντρικής πλατείας Κομοτηνής. Βγήκαν λοιπόν από το κατάστημα που ήδη διασκέδαζαν και επειδή γνώριζαν ότι εκείνο βράδυ το Avant Garde έκανε ειδικές προσφορές στις τιμές των ποτών αποφάσισαν να μπουν και να διασκεδάσουν.

Η παρέα των τεσσάρων φοιτητών ήπιε από δύο σφηνάκια ο καθένας και έκανε ένα λογαριασμό των 8 ευρώ συνολικά.

Οι φοιτητές περίμεναν την απόδειξη για να πληρώσουν, η οποία όμως δεν ήρθε ούτε την πρώτη φορά, ούτε και τη δεύτερη φορά που παρήγγειλαν τα σφηνάκια στο σερβιτόρο. «Περιμέναμε να φέρει την απόδειξη στον πρώτο γύρο και δεν το έκανε, δεν την έφερε ούτε στο δεύτερο γύρο. Καθίσαμε λίγο χορέψαμε και μετά φύγαμε γιατί σύμφωνα με το νόμο εάν δεν έχεις απόδειξη μπορείς να φύγεις χωρίς να πληρώσεις και το έγραφε και μέσα στο μαγαζί αυτό».

Η ιδέα να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης διάταξης ήταν ενός άλλου νεαρού από την παρέα του φοιτητή, με την οποία ο ίδιος συμφώνησε. «Εκείνη την ώρα ένα παιδί από την παρέα μας είπε στον σερβιτόρο ότι δε θα πληρώσουμε γιατί δεν έφερε την απόδειξη, ο σερβιτόρος δεν αντέδρασε έντονα απλώς ζήτησε να πληρωθεί ο λογαριασμός», είπε ο νεαρός στην εφημερίδα «Χρόνος».

Οι φοιτητές παρόλα αυτά αποχώρησαν από το κατάστημα και άρχισαν να διασχίσουν την πλατεία Κομοτηνής. «Δεν είδαμε κάποιον να έρχεται πίσω μας. Οπότε κάναμε μία βόλτα είδαμε και κάποιους άλλους γνωστούς και περπατήσαμε στην πλατεία. Μερικοί προχώρησαν μπροστά και εγώ ήμουν πιο πίσω με άλλα δύο άτομα. Μετά άρχισα να ακούω τον σερβιτόρο να μας υποδεικνύει, πράγμα που εγώ άκουσα, ενώ οι φίλοι μου το είδαν. Εκείνη τη στιγμή άκουσα έναν άγνωστο από πίσω να μου λέει: «για 8 ευρώ ρε γύφτοι!» και την ώρα που πάω να γυρίσω, βλέποντας τον άγνωστο μαζί με το σερβιτόρο, ένιωσα το χτύπημα στο πρόσωπο».

Ο νεαρός έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε κάτω, ενώ οι φίλοι του μόλις συνήλθε του είπαν πως, «αυτός που σε χτύπησε πήρε φόρα και άρχισε να σε κλοτσάει στο κεφάλι και είχε σκοπό να συνεχίσει». Τον νεαρό συνέφεραν οι φίλοι του και προσπάθησαν να συνεχίσουν το δρόμο τους. Όταν διαπίστωσαν ότι αιμορραγεί από το στόμα, αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο κάτι που έπραξαν αμέσως επιβαίνοντας σε ταξί.

Στο νοσοκομείο Κομοτηνής έφτασαν περίπου τα ξημερώματα και στο τμήμα επειγόντων παρασχέθηκαν στο νεαρό οι πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί αποφάσισαν να του κάνουν εισαγωγή ώστε να νοσηλευτεί στη χειρουργική κλινική, όπου και νοσηλεύτηκε ως το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε πήρε εξιτήριο για να μεταβεί στην Αθήνα.

Ο Γιάννης Γκερέκος να σημειωθεί πως είναι τριτοετής φοιτητής του ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή. Για την αποκατάσταση του κατάγματος στη γνάθο θα μεταφερθεί στην Αθήνα όπου θα χειρουργηθεί από γναθοχειρουργό, ειδικότητα που δεν υπάρχει στην Κομοτηνή.

Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν οι γονείς του νεαρού που ταξίδεψαν από την Κέρκυρα για να συμπαρασταθούν στο παιδί τους.

Keywords
Αναζητήσεις
vradu epithesi guftoi
Τυχαία Θέματα