Η οικονομική κρίση “υπονομεύει” τη μάχη κατά του AIDS

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα υπονομεύει τη μάχη ενάντια στην έξαρση του AIDS που εμφανίζει τα υψηλότερα ποσοστά σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανάμεσα στους τοξικομανείς.

Τα τελευταία δύο χρόνια τα νέα κρούσματα μεταξύ τοξικομανών έχουν 35πλασιαστεί, γεγονός που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει

ένα σύστημα υγείας που βρίσκεται ήδη στα όρια του και προσπαθεί με μειωμένα κονδύλια να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα κρούσματα ελονοσίας και μολύνσεις από τον ιό του Νείλου.

O ΟKANA ενδέχεται να κλείσει κέντρα του, λόγω των περικοπών στον προϋπολογισμό του, ο οποίος έπεσε από τα 35 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2010, στα 20 εκατομμύρια ευρώ το 2012, λέει η πρόεδρος του οργανισμού Μένη Μαλλιώρη, μιλώντας στο Bloomberg, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τίθεται σε κίνδυνο η πρόοδος που έχει γίνει.

Στους δρόμους της Αθήνας, οι τοξικομανείς χρησιμοποιούν από κοκαΐνη που μπορεί να κοστίσει έως και 20 ευρώ η δόση, μέχρι μεθαμφεταμίνη που πωλείται για 2 ευρώ, ενώ οι σύριγγες που χρησιμοποιούνται από κοινού επιδεινώνουν το πρόβλημα, υπογραμμίζει η κ.Μαλλιώρη. Η πορνεία επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση, αφού μεταξύ άλλων οι αλλοδαποί εκδιδόμενοι μπορεί να χρεώνουν μόλις 3 ευρώ για τις …υπηρεσίες τους, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα