Έκταση στη Γερμανία το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων

Έκταση δίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ στο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, με αφορμή επίσκεψη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην αρχή της εβδομάδας στο Βερολίνο αλλά και δηλώσεις του στο σημερινό φύλο της εφημερίδας «Handelsblatt».

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της ιστοσελίδας του περιοδικού Focus κάνει λόγο για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η χώρα μας από τους ναζί και τις μικρές αποζημιώσεις που πλήρωσε ως τώρα για αυτές η Γερμανία. Ειδικά τον καιρό της κρίσης το θέμα

έχει επανέλθει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην επιφάνεια.

Αναφέρεται το γεγονός της παράδοσης 80σέλιδης έκθεσης από νομική επιτροπή στην κυβέρνηση και της περαιτέρω επεξεργασίας της.

Με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ελληνικής βουλής, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε στην Handelsblatt και εξέφρασε την άποψη ότι «νομικά βάσιμες απαιτήσεις δεν μπορούν να επιβαρύνουν τις διμερείς σχέσεις. Το αντίθετο: Θα επιβάρυνε σαφώς τις σχέσεις μας το να μην θέσουμε δικαιολογημένες αξιώσεις. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν απαιτώ αυτό που δικαιούμαι, γιατί υποτάσσομαι».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα το ύψος των ελληνικών απαιτήσεων, το οποίο, σύμφωνα με δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου στην ίδια εφημερίδα, ανέρχεται σε 108 δισ. ευρώ, συν 54 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο αναγκαστικό δάνειο. Αυτό το τελευταίο κομμάτι είναι που γεννά ελπίδες στην Ελλάδα.

Τέλος, παρατίθενται οι απόψεις πολλών Καθηγητών του Διεθνούς Δικαίου που θεωρούν τις τελευταίες απαιτήσεις ως δικαιολογημένες.

Keywords
Αναζητήσεις
ektasi germaniad
Τυχαία Θέματα