ΕΕ: Τέλος το “χύμα” ελαιόλαδο στα εστιατόρια

Αντιδράσεις και επικριτικά σχόλια προκάλεσε η απόφαση της Κομισιόν να επιβάλει νέους αυστηρούς κανονισμούς για το πώς πρέπει να σερβίρεται το ελαιόλαδο στα εστιατόρια.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2014, η ΕΕ απαγορεύει στα εστιατόρια να σερβίρουν το ελαιόλαδο σε μπολάκια ή φιαλίδια που δεν είναι σφραγισμένα και μπορούν να ξαναγεμιστούν.

Οι επικριτές, ωστόσο, αναρωτιούνται πώς η Κομισιόν η οποία είναι απασχολημένη με την αντιμετώπιση της κρίσης βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με ένα τέτοιο θέμα και εκτιμούν ότι αυτό θα πλήξει τους ελαιοπαραγωγούς.

Η Μαρία Γιαννακουδάκη ελληνικής καταγωγής,

Ευρωβουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, σχολίασε: «Αν η ΕΕ διοικείτο λογικά και όπως έπρεπε, ο κόσμος δεν θα ήταν τόσο αντι-ευρωπαϊκός. Όταν σκέφτονται τέτοια τρελά πράγματα, δικαιολογημένα αμφισβητείται η δικαιοδοσία τους και η ορθή κρίση τους».

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή Επιτροπή, το μέτρο αυτό αποσκοπεί στο να βελτιώσει τις συνθήκες υγιεινής και να διαβεβαιώσει τους καταναλωτές ότι το λάδι ελιάς δεν έχει αραιωθεί με κάποιο κατώτερο. Παράλληλα, η Επιτροπή απαντάει ότι το μέτρο το υποστήριξαν οι 15 από τις 27 κυβερνήσεις των κρατών-μελών, περιλαμβανομένων εκείνων των μεγαλύτερων ελαιοπαραγωγών χωρών, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα