Πανελλαδικές Εξετάσεις : Δείτε τα σημερινά θέματα και τις απαντήσεις εδώ (pdf)

15:20 20/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 16.05

Πιο δύσκολα από τα περσινά ήταν φέτος τα θέματα των Μαθηματικών, στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι Γενικής Παιδείας, ενώ απαιτούσαν και περισσότερο χρόνο, σύμφωνα με εκτίμηση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ειδικότερα, οι μαθηματικοί σημειώνουν ότι το θέμα Α αναφερόταν στη θεωρία, το θέμα Β «συνδυάζει γνώσεις Πιθανοτήτων και Ανάλυσης», με το θέμα Γ «ελέγχονται γνώσεις από μεγάλο μέρος του κεφαλαίου της Στατιστικής» και το θέμα Δ «συνδυάζει όλα τα κεφάλαια της διδακτέας ύλης».

Επισημαίνουν δε ότι «τα ερωτήματα καλύπτουν το σύνολο σχεδόν της
ύλης, με πολλά από αυτά να είναι κλιμακούμενης δυσκολίας, που συνδυάζουν διαφορετικά κεφάλαια, σημειώνοντας πως «θα μπορούσε βέβαια να υπήρχε καλύτερη συνάφεια στα ερωτήματα», και καταλήγουν: «Η επιτυχής αντιμετώπιση από τους υποψηφίους προϋποθέτει πολύ καλή γνώση των εννοιών, βασικές γνώσεις από τις προηγούμενες τάξεις, κριτική ικανότητα, ευχέρεια στους υπολογισμούς και αυξημένη προσοχή, δυνατότητα συνδυασμού γνώσεων από διαφορετικά κεφάλαια».

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Λύσης των Θεμάτων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών αναφέρει για το μάθημα της Φυσικής ότι τα θέματα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια, δεν έχουν επιστημονικά λάθη, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της διδακτέας ύλης και έχουν διαβάθμιση ως προς την επεξεργασία τους.

Οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης θα διαγωνιστούν την Τετάρτη 22 Μαΐου στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και την ίδια μέρα οι υποψήφιοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης διαγωνίζονται στη Φυσική.

Ενημέρωση 13.26

Για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους ήταν τα σημερινά θέματα των Μαθηματικών, σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις καθηγητών.

Ήταν από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, αναφέρουν καθηγητές των μαθηματικών, καθώς απαιτούσαν συνδυασμό γνώσεων πολλών κεφαλαίων. Ορισμένοι μαθηματικοί επισήμαναν ότι κάποια ανησυχία είχε διατυπωθεί αρχικά για τη διατύπωση του ερωτήματος Γ3, ωστόσο -τόνισαν- δεν υπάρχει επιστημονικό λάθος. Οι μαθηματικοί επίσης εκτιμούν ότι το γεγονός της δυσκολίας των Μαθηματικών, θα επηρεάσει τις βάσεις στα τμήματα και τις σχολές που συνδέονται με αυτά.
Όσον αφορά στη Φυσική, καθηγητές θεωρούν ότι μόνο το τέταρτο ερώτημα είχε απαιτήσεις, τα υπόλοιπα ήταν μέτριας δυσκολίας.

Επίσης στην Ιστορία, τα θέματα κρίνονται από τους εκπαιδευτικούς ως μέτριας δυσκολίας, ενώ στη Βιολογία ήταν εύκολα και δεν αναμένεται να δυσκόλεψαν τους υποψήφιους.

Δείτε τα θέματα των πανελλαδικών εδώ:

ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΔΕΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

και τις απαντήσεις εδώ:

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα