Μπαράζ επιθέσεων του Spiegel στη γερμανική κυβέρνηση

Οι χειρισμοί της γερμανικής κυβέρνησης ως προς το ελληνικό ζήτημα δεν τυγχάνουν γενικής αποδοχής στην κοινωνία της χώρας και αιτία ή αποτέλεσμα αυτού είναι η σκληρή κριτική που υφίσταται από τον Τύπο της χώρας.

Ανάμεσα στους σφοδρότερους επικριτές της πολιτικής Merkel και Schäuble είναι το περιοδικό Spiegel, που δεν χάνει ευκαιρία για να θυμίζει τις αναλήθειες

και ασυνέπειες που συνόδευσαν τις «παρεμβάσεις» τους για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Τελευταίο παράδειγμα αυτής της πολεμικής κατά της γερμανικής κυβέρνησης αποτελεί σημερινό άρθρο του, με το οποίο της καταλογίζεται αδιαφάνεια και ανειλικρίνεια ως προς τα κόστη που συνεπάγεται για την Γερμανία η βοήθεια προς την χώρα μας.

Βάση των «κατηγοριών» αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Γερμανός φορολογούμενος θα κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη. Η τρύπα στον προϋπολογισμό του 2012 από την μεταβίβαση κερδών της Bundesbank ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ, εκείνη για τον προϋπολογισμό του 2013 θα ανέλθει σε 730 εκ. ευρώ λόγω μειωμένων επιτοκίων, ενώ το συνολικό κόστος του ελληνικού πακέτου για τα επόμενα δύο χρόνια εκτιμάται σε 1,4 δισ. ευρώ. Παράλληλα, επισημαίνεται ο ορατός κίνδυνος, πολλοί από τους προσεχείς προϋπολογισμούς να επιβαρυνθούν με μη προσδιορίσιμες δαπάνες, κάτι που καθιστά, κατά τη γνώμη πολλών, αναγκαία τη δημιουργία έκτακτου προϋπολογισμού, ώστε η χώρα να διαθέτει «μαξιλαράκι» ασφαλείας.

Είναι αλήθεια ότι, δεδομένης της αναλογίας κόστους – αποτρεπόμενου κινδύνου, πολλές από τις κατηγορίες που απευθύνονται στην κυβέρνηση της Γερμανίας περιέχουν και έντονα στοιχεία λαϊκισμού, φανερώνουν μολαταύτα την αυξανόμενη δυσαρέσκεια της γερμανικής κοινωνίας για τους αποσπασματικούς χειρισμούς, την διάψευση των εξαγγελιών της, αλλά και τον φόβο περαιτέρω μελλοντικής επιβάρυνσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα