Η κρίση… μας φέρνει πιο κοντά

Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουμε όλοι να δοκιμάζουμε τις αντοχές μας στο φετινό χειμώνα. Μετά την αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και την έναρξη της διάθεσής του με το άνοιγμα της περιόδου (1η Οκτώβρη) η ζήτηση είναι κατά πολύ μειωμένη. Ωστόσο με τις καιρικές συνθήκες να επιδεινώνονται, η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί.

Η τιμή στην Αττική κυμάνθηκε από 1,289 € το λίτρο έως και 1,599. Το σίγουρο είναι πως αυτό θα αλλάξει, όπως

συμβαίνει πάντα όταν αρχίζει να πέφτει η θερμοκρασία. Το επίδομα θέρμανσης δεν είναι ικανό να βοηθήσει την οικογένεια σημαντικά στην εξασφάλιση του ποσού που απαιτείται για «φουλάρισμα» των δεξαμενών. Οι πολίτες θα βάζουν όποτε έχουν και όσο «σηκώνει» η τσέπη τους.

Ήδη πολλοί συμπολίτες μας έχουν στραφεί σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης. Τα καλοριφέρ λαδιού (ηλ.ρεύμα), οι σόμπες αλογόνου (ηλ.ρεύμα), οι «καινούριες» σόμπες πέλετ, οι ξυλόσομπες, το τζάκι και φυσικά το υγραέριο και η κηροζίνη αποτελούν επιλογές για κάθε βαλάντιο. Όλες αυτές οι λύσεις δεν καλύπτουν 100% την θέση του πετρελαίου. Ο καταναλωτής όμως εξαναγκάζεται να κοιτάξει και αλλού αφού αδυνατεί να ανταποκριθεί στο κόστος του πετρελαίου. Είναι σημαντικό ο καθένας μας να κάνει μια καλή έρευνα αγοράς και να ζυγίσει τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε περίπτωσης. Να φροντίσει για παράδειγμα την ασφάλεια των μικρών παιδιών (αν έχει), την δυνατότητα κάλυψης του χώρου που θέλει να ζεστάνει, σε κάθε περίπτωση, και φυσικά να συνεκτιμήσει τις αυξήσεις που έρχονται από τη ΔΕΗ. Οι προσφορές των καταστημάτων αυτή την περίοδο πέφτουν με την μορφή καταιγίδας και είναι αλήθεια πως παρέα με τα αξιόπιστα προϊόντα, αρκετοί είναι εκείνοι που θα θελήσουν να πουλήσουν αμφιβόλου ποιότητας συσκευές, αγνώστου προέλευσης και με κίνδυνο να προκαλέσουν ατύχημα ή  να είναι επιβλαβής  για την υγεία μας. Εμείς εδώ στην πόλη δεν είμαστε και τόσο μαθημένοι. Καλό είναι λοιπόν να επιδείξουμε τη δέουσα προσοχή.

Ο χειμώνας αρχίζει από Δεκέμβρη (καλά το καθυστέρησε ο Θεούλης ως τώρα). Ντυθείτε καλά, σκεπάστε το βράδυ τα παιδιά, που έχουν την τάση να ξεσκεπάζονται, λιγοστέψτε τις μετακινήσεις και θα τα βγάλουμε πέρα. Τέτοιες συνθήκες θα μας κάνουν και πάλι πιο κοινωνικούς. Θα αρχίσουμε να συνδιάζουμε τις εξόδους μας με επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς, ώστε να «ζεσταινόμαστε» πότε στο σπίτι του ενός και πότε στου άλλου. Να δείτε που η κρίση θα μας φέρει πιο κοντά!

Keywords
Τυχαία Θέματα