Και ο Κοντονής του ΣΥΡΙΖΑ «κολυμβήθρα» για την αμαρτωλή ΜΚΟ

Η ΜΚΟ του καθηγητή Σπύρου Φλογαΐτη έχει απασχολήσει όχι μόνο δημοσιεύματα αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές. Η ΜΚΟ «Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου» υπό τον καθηγητή Σπύρο Φλογαΐτη είχε εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών επί υφυπουργίας Ευρυπίδη Στυλιανίδη. Στην ίδια ΜΚΟ ο Αντώνης Σαμαράς,

ως υπουργός Πολιτισμού, λίγες ώρες πριν πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ είχε χαρίσει ένα νεοκλασικό στην Πλάκα αξίας δέκα εκατ. ευρώ. Στο υπουργείο Εξωτερικών είχαν φθάσει καταγγελίες ότι η ΜΚΟ του Φλογαΐτη εμφανιζόταν να κάνει αόριστα έργα, αδύνατο να ελεγχθούν ώστε να διαπιστωθεί που πήγαν τελικώς τα χρήματα που δόθηκαν ως ενίσχυση.

Ενώ οι καταγγελίες ήταν υπό εισαγγελική έρευνα, η Ντόρα Μπακογιάννη, ως υπουργός Εξωτερικών συναίνεσε στο να γίνει η ΜΚΟ του κ. Φλογαΐτη διεθνής οργανισμός. Έτσι, μέσα σε «μία νύχτα» ο Φλογαΐτης και η αμαρτωλή ΜΚΟ απέκτησαν διπλωματική ασυλία. Έτσι, κανένας εισαγγελέας και καμιά Αρχή του ελληνικού Κράτους δεν μπορεί να ελέγξει τον Οργανισμό του Φλογαΐτη.

Πρόσφατα, ο «Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου», ίδρυσε «Ακαδημία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την καλή διακυβέρνηση». Η προεδρία του συμβουλίου προσωπικοτήτων της «Ακαδημίας» του Φλογαΐτη, δόθηκε στον μέχρι πρότινος εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.

Η «Ακαδημία» παίρνει πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου καλούνται τα κόμματα να καταθέσουν τις απόψεις τους. Είναι εντυπωσιακό πως στις εκδηλώσεις αυτές συμμετέχει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής μαζί με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα.

Με τον τρόπο αυτό και με τη συγκέντρωση μια σειράς προσωπικοτήτων που εμφανίζονται να λειτουργούν με πρωτοβουλίες υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, η πολυσυζητημένη δραστηριότητα του καθηγητή Φλογαΐτη, μετατρέπεται σε απενοχοποιημένη δραστηριότητα για το καλό της χώρας. Απ” ότι φαίνεται εκεί που οι εισαγγελείς και οι βουλευτές δεν πάνε για να ελέγξουν, πάνε για να λειτουργήσουν ως «πλυντήριο και μάλιστα» στο όνομα της διαφάνειας.

Keywords
Αναζητήσεις
φλογαιτης μκο
Τυχαία Θέματα