Περισσότερες από 132.780 θέσεις εργασίας στη φαρμακοβιομηχανία

17:51 5/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Μια σημαντική παράμετρος η οποία αναδείχθηκε στο συνέδριο είναι ότι σε ότι αφορά τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), η άρση της διατίμησης και η διεύρυνση της λίστας εξοικονομεί 150 εκατ. στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι ομιλητές μάλιστα έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η αγορά των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. συρρικνώνεται παρά τις εξαιρετικές αναπτυξιακές προοπτικές της και τα οφέλη που μπορεί ο κλάδος να προσφέρει στην ελληνική οικονομία και στο σύνολο της αξιακής αλυσίδας του, καθώς το υφιστάμενο πλαίσιο για τη διατίμηση της κατηγορίας αυτής είναι ρυθμιζόμενο και δεν επιτρέπει το ξεκλείδωμα

της δυναμικής του κλάδου.

Όπως επισημάνθηκε επίσης με έμφαση στην καινοτομία, στην ποιότητα θεραπειών, στις ανάγκες του ασθενή, αλλά και σωστή αξιολόγηση των δαπανών μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη του κλάδου. Αυτές ήταν και οι προτάσεις προς το νέο υπουργό Υγείας του Καρίμ Μιχαήλ, Vice president and managing director της MSD, επικεφαλής σε Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρο μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες στον κόσμο. Ο κ. Καρίμ Μιχαήλ επεσήμανε μεταξύ άλλων τη σημασία της συμβολής της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελληνική Οικονομία. «132.780 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα έμμεσες κι άμεσες δημιουργεί ο κλάδος της υγείας.

Σημαντική επίσης ήταν η αναφορά στο γεγονός ότι καινοτόμα φάρμακα, κι αλλαγή τρόπου τιμολόγησης στα γενόσημα μπορεί να αποδειχθούν αναγκαίες τομές για τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ και των Ταμείων.

Από την πλευρά του ο νέος ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης,τόνισε: «Επιθυμώ στις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει μια συνεργασία, ένας εκτενής διάλογος μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και όλων των εμπλεκομένων με την Υγεία φορέων. Με ειλικρίνεια και ανοιχτά χαρτιά. Όπου θα βάλουμε κάτω όλη την πολιτική την οποία ασκούμε, ένα- ένα όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει και όλες τις δράσεις που είναι να έρθουν, ώστε αφενός να δομηθεί σωστά η πολιτική μας και αφετέρου να ξέρετε τι ισχύει και τι θα ισχύσει, προκειμένου να οργανωθούμε όλοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Keywords
Αναζητήσεις
φαρμσκοβιομηχσνιες στην κυπρο, φαρμακοβιομηχανιες στην κυπρο
Τυχαία Θέματα