Νταβούτογλου: Οι Κούρδοι πίσω από το χτύπημα στην Άγκυρα – Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν το PKK στο Βόρειο Ιράκ

Ένας Σύρος, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα αποτυπώματά του, πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο, κοντά σε σημαντικές στρατιωτικές εγκατάστασεις και κυβερνητικά κτίρια χθες στην Άγκυρα, με συνέπεια τον θάνατο 28 ανθρώπων, όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ήταν μέλος της ένοπλης κουρδικής οργάνωσης UPG. Εν τω μεταξύ, η Τουρκία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ, στον αποήχο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Σήμερα το πρωί σημειώθηκε νέα

επίθεση σε τουρκικό στρατιωτικό κομβόι στη νοτιοανατολική Τουρκία, με τις πληροροφορίες να κάνουν λόγο για έξι νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία με 28 τουλάχιστον νεκρούς και 61 τραυματίες από ισχυρή έκρηξη στην Αγκυρα, έξω από στρατιωτικούς κοιτώνες.

Το τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα καμιόνι στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες. Εκπρόσωπος του κυβερνώντος ΑΚP, με ανάρτησή του στο Twitter, έκανε λόγο για «τρομοκρατική πράξη».

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο για το τραγικό γεγονός. Ο Τούρκος πρόεδρος, δήλωσε πως «οι θάνατοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας εξαντλεί την υπομονή μας».

Προειδοποίησε, μάλιστα, πως η Τουρκία δε θα διστάσει «να εφαρμόσει το δικαίωμα της αυτοάμυνας οπουδήποτε, οποτεδήποτε και σε κάθε περίπτωση».

Ο Νταβούτογλου ακυρώνει το ταξίδι του στις Βρυξέλλες

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και έτσι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης τριμερής συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Ακυρώνεται και η συνάντηση των 11 για το προσφυγικό

Η συνάντηση η οποία προβλεπόταν να γίνει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε εκπροσώπους 11 χωρών μελών της Ε.Ε. για την υποδοχή προσφύγων από την Τουρκία ακυρώθηκε μετά την επίθεση στην Άγκυρα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μετά την επίθεση εναντίον οχημάτων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η συνάντηση αυτή στις Βρυξέλλες, την οποία είχε οργανώσει η Αυστρία, ακυρώθηκε, σύμφωνα με τις δηλώσεις των διπλωματών που επικαλείται το πρακτορείο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο γ.γ. της Προεδρίας πρέσβης Γ. Γεννηματάς επικοινώνησε στις 23.00 την Τετάρτη με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα και του ζήτησε να μεταβιβάσει στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας στην Άγκυρα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter σημειώνεται: «Πενθούμε μαζί με τους γείτονές μας, για τα θύματα την έκρηξης στην Άγκυρα» «Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση»

Keywords
Τυχαία Θέματα