Οι τράπεζες του Ιράν ξανά στο παγκόσμιο δίκτυο συναλλαγών SWIFT

Το παγκόσμιο δίκτυο συναλλαγών Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication -SWIFT επανασυνέδεσε ιρανικές τράπεζες στο σύστημά του, επιτρέποντάς τους να πραγματοποιούν και πάλι διασυνοριακές συναλλαγές με ξένες τράπεζες ύστερα από την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, δήλωσε ο Ονούρ Οζάν, περιφερειακός διευθυντής του SWIFT.

Οι

ιρανικές τράπεζες είχαν αποσυνδεθεί από το δίκτυο (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) τον Μάρτιο του 2012, όταν ενισχύθηκαν οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Ο Οζάν δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις ιρανικές τράπεζες που επανασυνδέθηκαν. Η κεντρική τράπεζα είπε στην ανακοίνωσή της ότι όλες οι τράπεζες που δεν επηρεάζονταν από τις κυρώσεις που παρέμεναν σε ισχύ είχαν τώρα συνδεθεί, συμπεριλαμβανομένης και της ιδίας, αλλά ότι συνεχίζεται η διαδικασία για κάποιες θυγατρικές και μονάδες ξένων τραπεζών.

Η επανασύνδεση του Ιράν στο σύστημα SWIFT ανήχθη σε πολιτικό ζήτημα τις τελευταίες εβδομάδες, με κάποιους συντηρητικούς κοινοβουλευτικούς επικριτές του προέδρου Χασάν Ροχανί να παραπονιούνται ότι η διαδικασία δεν προχωρούσε με αρκετά ταχείς ρυθμούς και ότι η πυρηνική συμφωνία δεν επέφερε αρκετά οφέλη στη χώρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα