Νέα προειδοποίηση για την αμερικανική οικονομία – Μεγάλες πιθανότητες για ύφεση

Νέα προειδοποίηση για την αμερικανική οικονομία έρχεται αυτή τη φορά από την Bank of America Merrill Lynch που τοποθετεί στο 25% την πιθανότητα ύφεσης για τις ΗΠΑ, συμφωνόντας και με την ανάλυση της Goldman Sachs που επίσης είχε χτυπήσει το καμπανάκι κινδύνου την περασμένη εβδομάδα.

Οι αναλυτές της αγοράς αυξάνουν τα ποσοστά πιθανότητας

ύφεσης στην αμερικανική οικονομία στο 50% με την BofA να σημειώνει πως “Κατά εμας, όχι απλά ο φόβος υπερισχύει των θεμελιωδών μεγεθών, αλλά τα θεμελιώδη μεγέθη για την χρηματιστηριακή αγορά είναι χειρότερα από όσο για το σύνολο της οικονομίας”.

Παράλληλα η τράπεζα μείωσε τις εκτιμήσεις της για τον αριθμό των αυξήσεων επιτοκίων που αναμένει από τη Federal Reserve, τονίζοντας ότι το “σταδιακά” που έχει προαναγγείλει η κεντρική τράπεζα πλέον σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα δύο αυξήσεις και όχι τρεις για φέτος.

Η BofA Merrill Lynch υποβάθμισε επίσης τις προσδοκίες της για το αμερικανικό δολάριο και τοποθέτησε τις εκτιμήσεις της για την ισοτιμία δολαρίου – ευρώ στο τέλος του χρόνου, από τα 0,95 δολ. και το δολάριο/γεν να καταλήξει στα 110 γεν, από 120 στο τέλος του 2016.

Η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ έχει συρρικνωθεί σημαντικά φέτος, καθώς οι ολοένα αυξανόμενοι φόβοι για ύφεση και η κατακόρυφη πτώση των τιμών του πετρελαίου προβληματίζουν τους επενδυτές, όπως μεταδίδει το CNBC.

H BofA εκτιμά μάλιστα ότι υπάρχει ένα 40% πιθανότητα η Fed να αναγκαστεί να σταματήσει τη αύξηση των επιτοκίων ή και να προχωρήσει στη μείωσή τους πριν το τέλος του 2016. “Δυστυχώς, η Fed είναι πιθανό να συμβιβαστεί αν υπάρξουν είτε σοβαρά σημάδια για περαιτέρω οικονομική πίεση ή σαφείς ενδείξεις μόνο ότι η ανάπτυξη πέφτει κάτω από το δυνητικό της ρυθμό “, τόνισε στην ανάλυσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα