Σαμαράς – Βαξεβάνης: Σημειώσατε 1

Σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε καταθέσει εις βάρος του ο Αντώνης Σαμαράς.

Η μήνυση του πρώην πρωθυπουργού είχε κατατεθεί τον Φεβρουάριο του 2018, με αφορμή μια αναπαραγωγή του δημοσιογράφου στο twitter. Στην ανάρτηση εκείνη ο δημοσιογράφος είχε χρησιμοποιήσει ένα meme

με τον πρώην πρωθυπουργό και το οποίο έγραφε: «Όποιος ανοίξει το στοματάκι του θα έχει την τύχη του Μαυρίκου. Το αισθάνομαι». Με τον κ. Βαξεβάνη να αναρωτιέται «Λες;»

Κατόπιν αυτού ο πρώην πρωθυπουργός υπέβαλε μήνυση εναντίον του Κ. Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση την οποία ο εισαγγελέας μετέτρεψε σε εξύβριση.

Σήμερα, το δικαστήριο επέβαλε στον δημοσιογράφο ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή. Την είδηση ανήρτησε στο twitter του ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης με το εξής σχόλιο:

«Πριν λίγο ο @KostasVaxevanis καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλακή για εξύβριση κατά του πρώην Πρωθυπουργού @samaras_antonis να ξέρετε ότι ποτέ δεν θα ξεχάσουμε όσα έκαναν όλα αυτά τα χρόνια που νόμιζαν ότι θα κυβερνούν για πάντα…”

Η απάντηση Βαξεβάνη: «Ο #Σαμαράς κατάφερε να ποινικοποιήσει το τουιτερ και τα memes καταδικάζοντάς με σε 5 μήνες φυλακή για εξυβριση που αφορούσε αναδημοσίευση meme στο τουιτερ. Ωστόσο το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε ότι τον συκοφάντησα όπως επεδίωκε. Είσαστε οι επόμενοι #Ηρθε #Κλαιν»

Keywords
Τυχαία Θέματα