Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης – Η μόδα θρηνεί έναν από τους πιο άξιους εκπροσώπους της (photos)

Ο χώρος της μόδας θρηνεί σήμερα έναν από τους πιο άξιους εκπροσώπους του. Ο Μιχάλης Ασλάνης, ήταν ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους Έλληνες σχεδιαστές παγκοσμίως, ενώ παράλληλα ήταν και ιδιαίτερα αγαπητός.

Ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στην Χαλκίδα, από όπου έφυγε σε μικρή ηλικία για την Αθήνα, ενώ καταγόταν από τη Μικρά Ασία.

Ερχόμενος στην Αθήνα, σπούδασε στη σχολή

ΒΑΚΑΛΟ διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, αλλά τελικά επέλεξε τον λαμπερό κόσμο της μόδας, όπου ξεκίνησε την καριέρα του το 1974.

Οι δημιουργίες του πέρασαν σύντομα τα ελληνικά σύνορα. Στο Παρίσι αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο μεγάλο show, στην Avenue FOS, όπου συμμετείχαν οι καλύτεροι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Γαλλικού Pret a Porter.

Η έγκυρη και μεγάλης κυκλοφορίας γαλλική εφημερίδα «Liberation» παρουσίασε την εμπνευσμένη από το Βυζάντιο collection του, στη μεγάλη έκθεση μόδας IGEDO στο Dusseldorf, αποσπώντας τα πιο κολακευτικά σχόλια όλου του διεθνούς τύπου, ταυτόχρονα με τα εκτενή αποσπάσματα του CNN, όπως μας υπενθυμίζει το Έθνος.

Προσκεκλημένος του Δημάρχου της Φρανκφούρτης, παρουσίασε και εκεί τις μοναδικές του δημιουργίες, πλημμυρισμένες από Ελλάδα. Προσκεκλημένος της Πριγκίπισσας Καρολίνας του Μοναχό, συμμετείχε σε φιλανθρωπικό gala για τον Ερυθρό Σταυρό, παρουσιάζοντας και εκεί τη δουλειά του μαζί με παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές.

Στο Bari της Ιταλίας του απονεμήθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης, ενώ την collection του μετέδωσε απευθείας το γνωστό τηλεοπτικό κανάλι RAI. Προσκεκλημένος του Τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού παρουσίασε την collection του στην Κωνσταντινούπολη και στην Aγκυρα.

Σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος». Εκτός από ρούχα, ο σχεδιαστής συνεργάστηκε με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που πωλούν στην ελληνική και ξένη αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα με την υπογραφή του.

Η βίλα στη Μύκονο

Ο Μιχάλης Ασλάνης προσπαθούσε το τελευαίο διάστημα να σώσει τη βίλα του στη Μύκονο, καθώς κατάφερε να αποτρέψει το πωλητήριο, παρά τις σχετικές φήμες που είχαν κυκλοφορήσει.

Ο σχεδιαστής είχε αποφασίσει αντί να πουλήσει το σπίτι του μετά από 22 χρόνια, να το νοικιάσει, προκειμένου να του αποφέρει ένα σημαντικό έσοδο στην προσπάθειά του να ορθοποδήσει οικονομικά.

Το τελευταίο αντίο…

Keywords
Τυχαία Θέματα