Παραμένουν στο δημόσιο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ – Εξηγήσεις ζητά η τρόικα

Να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αποφάσισε η κυβέρνηση σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΥΔΑΠ.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση, και το Ταμείο

Αποκρατικοποιήσεων δεν μπορούν να εκχωρήσουν μειοψηφικά μερίδια των δύο επιχειρήσεων.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι εμφανίσθηκαν δυσαρεστημένοι με την πορεία του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων. Η μη δημιουργία άτυπου διυπουργικού οργάνου που θα συντονίζει τις κυβερνητικές ενέργειες στήριξης των αποκρατικοποιήσεων που διενεργεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) δυσαρέστησε ιδιαίτερα τους τροϊκανούς, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Επίσης, οι ελεγκτές μίλησαν και για ανάγκη αλλαγής των διοικητικών συμβουλίων των δημοσίων επιχειρήσεων που αντιδρούν στη στρατηγική αποκρατικοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει μέχρι το τέλος του περασμένου μήνα.

Με δεδομένο ότι η μη αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ δημιουργεί «μαύρη τρύπα» στους στόχους εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις-προβλεπόταν και στον προϋπολογισμό του 2014- η τρόικα ζητά να μάθει από που θα καλυφθεί το κενό.

Keywords
Τυχαία Θέματα