Παγκρήτια Τράπεζα: Πως μπορεί να σωθεί – Συνεχίζεται ο αγώνας λέει η Διοίκηση

Την Κυριακή οι συστημικές τράπεζες έχουν κληθεί από την ΤτΕ να υποβάλλουν προσφορά για την Παγκρήτια τράπεζα και την Πελοποννήσου, καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν πέτυχαν να συγκεντρώσουν τα κεφάλαια που απαιτούνταν. Η παράταση που έχει δοθεί για τις 18 Δεκεμβρίου, μάλλον δεν μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Πάντως, αν και εφόσον

ισχύει αυτό που υποστηρίζει η Παγκρήτια, πως υπάρχει δηλαδή αμερικανική τράπεζα ενδιαφερόμενη να καλύψει το υπόλοιπο ποσό της ΑΜΚ, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο ώστε να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο, θα μπορούσε η κυβέρνηση να σώσει την τράπεζα, βάζοντας ένα ταμείο ή μια ΔΕΚΟ να καλύψει προσωρινά (και για συγκεκριμένο χρόνο) αυτό το ποσόν.

Δεν γνωρίζουμε αν έχει εξεταστεί αυτή η παράμετρος και κατά πόσον υπάρχουν “δίαυλοι επικοινωνίας”. Αν δεν υπάρξουν πάντως, η Παγκρήτια Τράπεζα θα περάσει άμεσα στο χαρτοφυλάκιο μιας συστημικής. Ενδιαφέρον, υπάρχει.

Με ανοικτά τα καταστήματα της σε όλη την Κρήτη και με το προσωπικό της σε “θέση μάχης” τα στελέχη της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας συνεχίζουν και μέσα στο Σαββατοκύριακο να υλοποιούν το φιλόδοξο σχέδιο για να αντλήσουν τα κεφαλαία που απαιτούνται για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας στα πλαίσια της απαραίτητης ανακεφαλαιοποίησης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΛΕΕΙ Ο Ν.ΜΥΡΤΑΚΗΣ

Μιλώντας στο cretalive o αντιπρόεδρος της Τράπεζας Νίκος Μυρτάκης έκανε γνωστό πως και αύριο τα καταστήματα για τους ενδιαφερόμενους είναι ανοικτά, η προσπάθεια θα συνεχιστεί και όλη την ερχόμενη εβδομάδα με όλους όσοι ενδιαφέρονται να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην αύξηση αφού παρά τη λήξη χτες της προθεσμίας δόθηκε μια βδομάδα ουσιαστικά σιωπηρή παράταση, ενώ όπως μας ξεκαθάρισε γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και να μπορέσουν να υλοποιηθούν οι δεσμευτικές συμφωνίες με ξένα funds ( και τράπεζες ειδικού σκοπού) που έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της Παγκρήτιας με κεφάλαια που ξεπερνούν τα 100.000.000 ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
παγκρητια τραπεζα 2016 νεα κρητη
Τυχαία Θέματα