ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σώθηκαν “Χανίων” και “Ηπείρου” – Απέτυχαν Παγκρήτια (;)- Πελοποννήσου

Σώθηκαν οι συνεταιριστικές τράπεζες Χανίων και Ηπείρου που επιτυχώς κάλυψαν τις απαιτούμενες κεφαλαιακές τους ανάγκες. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίωνζητούσε νέα κεφάλαια 23 εκατ. ευρώ και η Συνεταιριστική Ηπείρου (Ιωαννίνων) 7 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, δεν πέτυχε, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η ΑΜΚ της συνεταιριστικής τράπεζας

Πελοποννήσου, αλλά και της Παγκρήτιας, η οποία όμως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες “παλεύει” μέχρι τέλους για 60 εκατ.ευρώ και για επιτυχή κάλυψη.

Αν τελικά οι δύο συνεταιριστικές αποτύχουν, καλούνται οι τέσσερις συστημικές τράπεζες να καταθέσουν κλειστές προσφορές στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι προσφορές για την Τράπεζα Πελοποννήσου θα αφορούν την αγορά δανείων και καταθέσεων, δηλαδή 76,7 εκατ. ευρώ και 98,9 εκατ. ευρώ αντιστοίχως. Για την Παγκρήτια Τράπεζα η διαφορά μεταξύ εξυπηρετούμενων δανείων και καταθέσεων (funding gap) αναμένεται να καλυφθεί υπέρ του αγοραστή από την Τράπεζα της Ελλάδος . Οι προτάσεις εξαγοράς των δύο τραπεζών αφορούν και την απόκτηση του προσωπικού τους, συνολικά 600 άτομα, από τους νέους ιδιοκτήτες.
Σημειώνεται ότι δεν κινδυνεύουν σε καμία περίπτωση οι καταθέσεις των πελατών των τραπεζών που δεν κάλυψαν τις αυξήσεις του συνεταιριστικού τους κεφαλαίου.

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝΜε επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων κεφαλαίων, προκειμένου ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας, να πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συνεταίρους μας, παλαιούς και νέους, με τη συμμετοχή των οποίων ανακεφαλαιοποιήθηκε η Τράπεζά μας», επισημαίνει η ανακοίνωση της τράπεζας.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων θα συνεχίσει να είναι ένας μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και να στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες όπως έκανε καθ’ όλα τα 20 χρόνια της λειτουργίας της.
Παρά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση, η αύξηση συνεταιριστικού κεφαλαίου συνεχίζεται μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου 2015 προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν όλοι όσοι το επιθυμούν.

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πληροφορίες του bankwars που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, αναφέρουν ότι με επιτυχία καλύπτει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Στις 9 Δεκεμβρίου το bankwars έγραφε:

Την καταρχήν συμφωνία της με θεσμικό επενδυτή της ημεδαπής ανακοίνωσε η διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο οποίος θα καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που πρέπει να συγκεντρωθούν για να καλυφθεί ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης που αποφασίστηκε στη Γενική της Συνέλευση στις 24.11.2015.

Η συμμετοχή του θεσμικού επενδυτή θα είναι μακροπρόθεσμη, θα διασφαλίζει τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της Τράπεζας και την προώθηση της οικονομίας των μελών της και προϋποθέτει – εκτός από τη συγκέντρωση και των υπολοίπων κεφαλαίων που απαιτούνται για να διασφαλισθεί ικανοποιητική κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας – την υλοποίηση συγκεκριμένων κοινών στρατηγικών αποφάσεων, όπως να παρασχεθεί στο θεσμικό επενδυτή το δικαίωμα συμμετοχής στη διοίκηση της Τράπεζας για να επιτελεί ρόλο στρατηγικού εταίρου και την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι Ηπειρώτες έχουν την δυνατότητα έως τις 11 Δεκεμβρίου δηλαδή έως την Παρασκευή, ενισχύοντας την συμμετοχή τους να εξακολουθήσουν να κρατούν την Τράπεζα Ηπείρου στα χέρια τους.

Σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης τόνισε για μία φορά ακόμη, «ότι είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας να στηρίξουμε την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας.

Να διατηρήσουμε το εργαλείο ανάπτυξης για την περιοχή μας που είναι η δική μας Τράπεζα, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Τώρα πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε την συνέχεια της μοναδικής μας Τράπεζας

Keywords
Αναζητήσεις
καλη συμφωνια για την τραπεζα ηπειρου
Τυχαία Θέματα