ΟΜΟΛΟΓΑ: Τα τρία σενάρια της Exotix – 50% οι πιθανότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας

Τρία σενάρια για την πορεία των ελληνικών ομολόγων αναλύει η Exotix, οριοθετώντας και τις πιθανότητες που διαθέτει το κάθε σενάριο να συμβεί.

Η Exotix θεωρεί βασικό το πρώτο σενάριο (στο οποίο δίνει 50% πιθανότητες), δηλαδή της ανάκαμψης της οικονομίας μέσω πολιτικής σταθερότητας και τήρησης του προγράμματος προσαρμογής. Σε αυτή την περίπτωση, οι αποδόσεις του 10ετούς ελληνικού ομολόγου θα υποχωρήσουν στο 5,5-6%.Ωστόσο, συμβουλεύει ότι αυτό το σενάριο περικλείει και τον κίνδυνο μιας φούσκας στην ελληνική οικονομία, καθώς η ανάκαμψη μπορεί να είναι εκρηκτική χωρίς τις απαιτούμενες διορθώσεις.Στο
δεύτερο σενάριο (30% πιθανότητες), θα επικρατήσει πολιτική αστάθεια, με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να παραμένουν κοντά στα σημερινά επίπεδα. Σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν αναταράξεις στην εφαρμογή του προγράμματος και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.Τέλος, το σενάριο με τις μικρότερες πιθανότητες (20%), περιλαμβάνει έξοδο της χώρας από το ευρώ. Κατ’ αυτό το σενάριο η απόδοση των ελληνικών ομολόγων θα φτάσει το 24% και τα προβλήματα στην οικονομία θα γιγαντωθούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα