Γ. ΒΑΪΝΤΜΑΝ: “Μη ξεχνάτε την σταθερότητα των τιμών”, προειδοποιεί τις Κεντρικές Τράπεζες

Το υψηλό χρέος μπορεί να εκτρέψει τις κεντρικές τράπεζες από τον στόχο της σταθερότητας των τιμών, προειδοποίησε σήμερα ο δοικητής της Bundesbank και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γενς Βάιντμαν.

Όπως τόνισε ο κ. Βάιντμαν, δεν υπάρχει καμία σύγκρουση ανάμεσα στη δημοσικονομική προσαρμογή και την ανάπτυξη. Η δημοσιονομική εξυγίανση μέσω της μείωσης των δαπανών μπορεί να τονώσει την
ανάπτυξη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας.Παράλληλα, τόνισε ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό, δεν σημαίνει ότι διασφαλίζουν τη μελλοντική σταθερότητα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων MNI.Για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (ΟΜΤ) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ τόνισε ότι μένει να αποδειχθεί αν τα οφέλη του επισκιάζουν τους κινδύνους.

Η ανάπτυξη, συνέχισε ο ίδιος, αποτελεί το κλειδί για την επίλυση της τρέχουσας κρίσης που απειλεί την Ευρωζώνη, ενώ τόνισε ακόμη, πως η προσήλωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην κατεύθυνση μείωσης των ελλειμμάτων είναι επιβεβλημένη και αναγκαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα