Αλλαγές στην λειτουργία των ΜΜΕ θέλει ο Αλέξης Τσίπρας

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο κύριος ομιλητής σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα υπό τον τίτλο: «Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ EKM για ένα πλαίσιο ριζοσπαστικών ανατροπών στην ενημέρωση».

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, χθες, ο υπεύθυνος του τομέα Ενημέρωσης, Β. Μουλόπουλος, έδωσε το στίγμα των προσθέσεων του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ,

λέγοντας ότι θα παρουσιάσει ένα πλαίσιο θεσμικών αλλαγών που θα ανατρέπει τη διαπλοκή, θα εγγυάται τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, θα σπάει τον ολιγοπωλιακό χαρακτήρα της και θα εγγυάται τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Ο κ. Μουλόπουλος χαρακτήρισε την τηλεόραση την «αιχμή του δόρατος της ανομίας που τρέφει τη διαπλοκή» και δήλωσε ότι τα ΜΜΕ έχουν περάσει στα χέρια οικονομικών κέντρων εξουσίας που τα χρησιμοποιούν για να παράγουν επιχειρηματικά κέρδη στους ιδιοκτήτες τους.

Εθεσε, μάλιστα, ως προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ «να σπάσει το μονοπωλιακό καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών». Δήλωσε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση «θα προχωρήσει άμεσα σε προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών από μηδενική βάση» και άσκησε σκληρή κριτική στα κανάλια, λέγοντας ότι τα ΜΜΕ «έχουν μεταβληθεί στον ιδεολογικό βραχίονα του κόμματος του Μνημονίου», ενώ επιτέθηκε και στο ΕΣΡ, κατηγορώντας το ότι «παίζει βρόμικο ρόλο ιδίως τα τελευταία τρία χρόνια του Μνημονίου» και ότι από «Ανεξάρτητη Αρχή έχει μεταβληθεί σε yesmen της τροϊκανής κυβέρνησης». Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ, υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει το πλαίσιο εκείνο που θα κάνει την ΕΡΤ ανεξάρτητη, «που θα της επιτρέπει να ασκεί κριτική και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα