Νέο ΤΤ: 360 εκ. ευρώ μικρότερο το χρηματοδοτικό κενό

Μικρότερο κατά 360 εκατ. ευρώ είναι το χρηματοδοτικό κενό του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σύμφωνα με την απόφαση για τον οριστικό διαχωρισμό που εξέδωσε σήμερα η Επιτροπή Μέτρων Εξυγίανσης της ΤτΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση τα στοιχεία παθητικού που μεταβιβάζονται στο νέο Τ.Τ ανέρχονται σε 14,6 δισ. ευρώ από 14,9 δισ. ευρώ, που προέβλεπε η προσωρινή αποτίμηση, η

οποία διενεργήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος ενώ η αξία των στοιχείων ενεργητικού αποτιμάται σε 10,9 δισ. ευρώ από 10,8 δισ. ευρώ που είχαν αποτιμηθεί στις 18 Ιανουαρίου.

Έτσι το funding gap, υποχωρεί στα 3,73 δισ. ευρώ από 4,09 δισ. ευρώ το οποίο θα καλυφθεί από το Τ.Χ.Σ.

Το νέο Τ.Τ. έχει μετοχικό κεφάλαιο ύψους 500 εκατ. ευρώ το οποίο καταβάλλεται ολοσχερώς από το ΤΧΣ το οποίο ελέγχει και το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας τράπεζας. Το μετοχικό κεφάλαιο διαιρείται σε 500 εκατ. κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές αξίας 1 ευρώ έκαστη.

Ο οριστικός καθορισμός της διαφοράς αξίας μεταξύ στοιχείων παθητικού και ενεργητικού στηρίχθηκε στην έκθεση αποτίμησης που διενήργησε η Grant Thornton και κατατέθηκε στις 20 Μαίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα