ΣΕΚΑΠ: Από σήμερα ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ από την Donskoy Tabak JSC του Ιβάν Σαββίδη, όπως ανακοίνωσε η υπό εκκαθάριση ΑΤΕbank.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνέχεια της από 29.3.2013 ανακοίνωσης σχετικά με την μεταβίβαση της συμμετοχής της Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε (Υπό Ειδική Εκκαθάριση) στην εταιρία ΣΕΚΑΠ

Α.Ε. ανακοινώνεται η υπογραφή των τελικών συμβατικών κειμένων με την εταιρία DONSKOY TABAK JSC . Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό τις συνήθεις αιρέσεις και τις απαιτούμενες εγκρίσεις».

Γενική Συνέλευση

Η επίσημη ανακοίνωση της εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ από τον ομογενή επιχειρηματία εν τω μεταξύ, συνέπεσε και με τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας που είχε αναβληθεί στις 8 Μαίου, καθώς η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη είχε ζητήσει μικρή χρονική παράταση για να φέρει κάποια έγγραφα που απαιτούνταν. Το διαδικαστικό κύλησε ομαλά και η συνέλευση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι, 21 Μαίου, έχοντας αποφασίσει ομόφωνα τη συμπλήρωση έξι θέσεων του Δ. Σ., οι οποίες είχαν «χηρέψει» μετά την παραίτηση ισάριθμων μελών του. Οι συγκεκριμένες θέσεις καλύφθηκαν από Έλληνες και Ρώσους και πλέον το νέο Δ. Σ. της καπνοβιομηχανίας που και πάλι απαρτίζεται από 11 μέλη, θα δρομολογήσει τη διαδικασία για τη σύστασή του σε σώμα, προκειμένου να κλείσει και τυπικά αυτό το θέμα, οδηγώντας τη ΣΕΚΑΠ στην εποχή Σαββίδη. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις και την πώληση του εργοστασίου στον ομογενή επιχειρηματία.

ΠΗΓΗ΅AGRONEWS.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα