ΟΚΛΑΧΟΜΑ: Ανείπωτη καταστροφή – Ανεμοστρόβιλος φονιάς (ΦΩΤΟ) – Ζημιές 3 δισ.δολάρια!

upd: Οι ζημιές από το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου από το προάστιο Μουρ στην Οκλαχόμα ενδέχεται να ξεπεράσουν τα τρία δισ. δολάρια, υποστήριξε ο επίτροπος ασφαλείας της Οκλαχόμα Τζον Ντόακ.

Τουλάχιστον 24 νεκροί, μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις και τεράστιες ζημιές σε ένα νοσοκομείο και δύο σχολεία είναι ο απολογισμός του ισχυρότατου και φονικού ανεμοστρόβιλου που έπληξε το προάστιο Μουρ, στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αρχικά οι Αρχές έκαναν λόγο για 51 νεκρούς, ωστόσο ο αριθμός αυτός

δεν επαληθεύτηκε, καθώς αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως κάποια από τα θύματα καταμετρήθηκαν περισσότερες από μία φορά. Μετεωρολόγοι προειδοποίησαν νωρίτερα για ισχυρή καταιγίδα τις επόμενες ώρες στην περιοχή και κυρίως στο Ντάλας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ή πληροφορία για ελληνικό όνομα μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο εκπρόσωπός της Αρχιεπισκοπής.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ θα διαθέσει όλους τους αναγκαίους πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία των πληγέντων από τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο στην περιοχή του Μουρ της Οκλαχόμα ανακοίνωσε σήμερα από τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Προσευχόμαστε για τους κατοίκους της Οκλαχόμα» δήλωσε ο Ομπάμα και πρόσθεσε ότι από χθες το βράδυ έχει επικοινωνήσει τόσο με τον κυβερνήτη της, όσο και με το δήμαρχο του Μουρ, ώστε να έχει ιδίαν αντίληψη για τις ανάγκες της περιοχής.

Όπως είπε, πρόκειται για «έναν από τους πλέον καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους» στην ιστορία των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα