…”NAI ΣΕ ΟΛΑ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ – «Ξαναζεσταμένο φαγητό» οι «κόντρες»– Στο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης εστίασε η αντιπολίτευση

Υπερψηφίστηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Δεκτά κατά πλειοψηφία έγιναν τα άρθρα 1,3,6 και 10, για τα οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την διαδικασία της ψηφοφορίας έλειπαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

και της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Ίσως, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να εξέφρασαν με τον τρόπο αυτό την «δυσαρέσκειά τους» επειδή ο κ. Στουρνάρας δεν έκανε αποδεκτές τις τροπολογίες τους σε διατάξεις του νομοσχεδίου.

«Ναι» ψήφισαν ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης.

Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επεσήμανε πως το φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση.Ο υπουργός υποστήριξε ακόμα ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται εξοικονόμηση με δίκαιο τρόπο καθώς συμβάλλει στην κάλυψη του κενού με 2,3 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο θα έπρεπε να εξοικονομηθεί με περαιτέρω περικοπές και συντάξεις.

- Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στερείται πλήρως εποικοδομητικών προτάσεων. «Το όχι σε όλα δεν είναι εποικοδομητική πρόταση. Ασκείτε την πολιτική του ξένοιαστου καβαλάρη ή όπως το λέει ο λαός, τζάμπα μάγκες», παρατήρησε ο κ. Στουρνάρας. Για την προσεχή συνάντηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, είπε ότι ο κ. Τσίπρας θα δώσει τα διαπιστευτήριά του στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε πως υπάρχει «ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού».

- Απαντώντας στις διαμαρτυρίες του Νότη Μαριά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ότι το πλεόνασμα δεν μοιράζεται υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά Ελλήνων, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: . «Μειώνω το χρέος και αυτό είναι ευθύνη, το να το μοιράσω είναι ανεύθυνο. Είστε λαϊκιστής και παίζετε με τον πόνο του ελληνικού λαού», υπογράμμισε.

Η ΝΤΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Η κ. Μπακογιάννη αναγνώρισε τα «αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα» του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, τη μεταστροφή των απόψεων των εταίρων για την Ελλάδα, την αρχή αποπληρωμής των κρατικών υποχρεώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα και της όποιας ρευστότητας παρατηρείται στην αγορά.

Δυστυχώς, όμως, πρόσθεσε, «συνεχίζουμε να είμαστε δέσμιοι αντιαναπτυξιακών πρακτικών». Η βουλευτής τόνισε ότι χρειάζεται να πέσουν οι φορολογικοί συντελεστές και οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ακριβώς «γιατί το κράτος θα πρέπει να εισπράξει περισσότερα».Ζήτησε τέλος εκ νέου πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, προβλέποντας πως με τις επιστροφές φόρου στο πετρέλαιο και τα πρόστιμα που θα επιβάλλει η Ε.Ε. για την περιβαλλοντική ρύπανση από τα τζάκια, «η σούμα για το κράτος θα είναι αρνητική».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.ΚΑΜΜΕΝΟ

- Οι φόροι απ’ το 2009 αυξήθηκαν 70 φορές. Μπήκαν εννέα έκτακτες εισφορές. Περικόπηκαν 20 φορές οι συντάξεις, καταργήθηκαν όλα τα επιδόματα, εξαπλασιάστηκε ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά τα έσοδα είναι τα ίδια. Κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν θα επιβιώσουν απ’ το κρύο αυτό το χειμώνα. Θα πεθάνουν Έλληνες, γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει την εντολή της τρόικας να φορολογήσει βαριά το πετρέλαιο θέρμανσης», ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

- «Επτακόσιες χιλιάδες Έλληνες και νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα. Τρία εκατομμύρια είναι οι φτωχοί στην πατρίδα μας. 80% αυξήθηκαν τα συσσίτια που γνωρίζουμε. Το 57% των νέων είναι άνεργοι. Από το 2009, έχει μπει λουκέτο σε 500.000 επιχειρήσεις. Από το 2012, το 13% των παιδιών μας σταμάτησε το σχολείο», σημείωσε, προσθέτοντας:

- «Όσοι έχουν σπίτι θα παραδώσουν τα κλειδιά τους στο κράτος. Και το κράτος θα παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού του Έλληνα στους τραπεζίτες δανειστές. Αυτό είναι η κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας».

- Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, η λύση για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είναι η εφαρμογή της «σεισάχθειας». «Να ρυθμιστούν όλες οι οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να τους δοθεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Δεχθείτε τη ρύθμιση των οφειλομένων απ’ το Δημόσιο στις επιχειρήσεις», πρότεινε, ζητώντας παράλληλα να καταρτιστεί ένα φορολογικό νομοσχέδιο με συντελεστές φόρου 8-10%, «ώστε να μπορεί η Ελλάδα να είναι ανταγωνιστική απέναντι στις γύρω χώρες».

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Ν.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ – Χ.Α

Άδικες και αναποτελεσματικές χαρακτήρισε τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αγόραζαν οι μικρομεσαίοι δύο-τρία διαμερίσματα για κάποια νοίκια και κάποια έσοδα. Αυτοί τιμωρούνται. Υπάρχουν δέκα διαφορετικοί φόροι για τα ακίνητα. Εκεί που μπορούν εύκολα να βρουν τα χρήματα, δεν βλέπουμε να υπάρχει και καμία σοβαρή μέριμνα, έρευνα, πραγματική διάθεση για τιμωρία και κάθαρση», επισήμανε.

Χαρακτήρισε επίσης «εξοντωτικό» το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. «Για το κίνημά μου, δεν υπάρχει πιο άδικος φόρος απ’ τον έμμεσο. Είναι άδικο να πληρώνει ο φτωχός συνταξιούχος, το ίδιο με τον μεγαλοεπιχειρηματία και τον εφοπλιστή. Αντί να κερδίσει όμως το κράτος, έχασε. Ταυτόχρονα έχουμε λαθραία τσιγάρα, όπως την δεκαετία του ’50. Γίνεται εμπόριο και της φορολογικής ταινίας απ’ τα περίπτερα. Εκεί έχει καταντήσει η Ελλάδα», παρατήρησε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

Κριτική για το νέο καθεστώς συλλογής αποδείξεων άσκησε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση υποχρεώνει στην τήρηση αποδείξεων σε ποσοστό 25% επί των εισοδημάτων, εξαιρεί όμως από αυτές τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ είναι έξοδο πολυτελείας; Αν δεν έχουμε τις αποδείξεις της ΔΕΗ πως θα τις μαζέψουμε τις αποδείξεις; Με τα μπρόκολα και τα λάχανα; Δεν μπορεί να βγάζετε έξω τα έξοδα πρώτης ανάγκης. Θα πάμε στη λάμπα πετρελαίου; Εδώ και με μηδέν έσοδα, αν έχει ένα σπίτι θα πληρώσει 1.200-1.500 ευρώ», παρατήρησε η κ. Παπαρήγα.

Keywords
πετρελαιο θερμανσης, πετρελαιο, φώτης κουβέλης, γιάννης στουρνάρας, ανεξαρτητοι ελληνες, χρυση αυγη, νίκος μιχαλολιάκος, ψηφοφορία, συριζα, ΠΑΣΟΚ, βενιζελος, δημαρ, στουρναρας, λοβερδος, αηδόνης, τσιπρας, σόιμπλε, χρεος, ντορα, ελλαδα, φοροι, επιδοματα, καμμενος, λύση, ειπε, μιχαλολιάκος, ΚΚΕ, δεη, αποδειξεις, τελος ακινητης περιουσιας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, εκλογες 2012, επιδομα θερμανσης, ογα επιδοματα, δεη πληρωμη, γιάννης στουρνάρας, μιχαλολιάκος, φώτης κουβέλης, νίκος μιχαλολιάκος, κουβελης, αντικειμενικες αξιες, ακινητα, τζακια, αγορα, αηδόνης, αρθρα, γινεται, δημοσιο, δοθει, δωσει, ευκολα, ευρω, ειπε, υπαρχει, ενημεροτητα, εξοδα, επρεπε, ερευνα, ευθυνη, ιδια, ιδιο, ομιλια, κυβερνηση, λαθραια τσιγαρα, λύση, λουκετο, μεριμνα, μηδεν, μαρια, ντορα, παμε, ρευμα, ρυθμιση, ρυπανση, σόιμπλε, σπιτι, τιμωρια, τρια, τσιγαρα, φορολογικη, φτωχος, χρηστος, ψηφοφορία, εφαρμογη, εννεα, γερμανο, κωστας
Τυχαία Θέματα