Συνέχεια στο … σίριαλ της λίστας Λαγκάρντ – Στο χορό των καταθέσεων Διώτης, Καπελέρης

Δεν έχει τέλος το σίριαλ με τα περιβόητα στικάκια της λίστας Λαγκάρντ. Τη Δευτέρα οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ , Ιωάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Διώτης καλείται να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, μετά την αποκάλυψη ότι ο χρόνος γέννησης του memory stick

που είχαν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς φέρεται να είναι η 8η Ιουλίου 2011, πριν δηλαδή φτάσει στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών στις 8 Αυγούστου και αφού είχε ήδη αποχωρήσει από τις 17 Ιουνίου από το υπουργείο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει υποστηρίξει ότι παρέλαβε την λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης τον Οκτώβριο του 2010.

Από το υπουργείο Εξωτερικών όμως, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε απάντηση που δόθηκε στη Βουλή στις 25 Οκτωβρίου του 2012, επισημαίνεται ότι η λίστα Λαγκάρντ δόθηκε στον κ. Παπακωνσταντίνου τον Σεπτέμβριο του 2010!

«Τον Σεπτέμβριο 2010 διακινήθηκε ατύπως, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι, κλειστός φάκελος, άνευ διαβιβαστικού εγγράφου, από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν δύναται να βεβαιώσει το ακριβές περιεχόμενο του φακέλου», αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Κώστας Βαξεβάνης προσήλθε χθες στον εισαγγελέα και προσκόμισε το περιοδικό HOT DOC, στο οποίο αναφέρεται ότι η ημερομηνία αλλοίωσης της Λίστας Lagarde είναι 4 και 5 Αυγούστου του 2010. Σύμφωνα με το περιοδικό το οποίο επικαλείται «πραγματογνωμοσύνη που έγινε από πιστοποιημένο εργαστήριο ηλεκτρονικών πειστηρίων με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, όπως αυτές που χρησιμοποιεί το FBI και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αυτή είναι η ημερομηνία που το CD μεταγράφηκε σε στικάκι usb, χωρίς όμως να γίνει πλήρης αντιγραφή του αρχικού αρχείου».

Ο κ. Διώτης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 2 Μαΐου 2011, παρέδωσε το επίμαχο αντίγραφο στον διάδοχο του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Αύγουστο του 2011, γεγονός που, όπως επισημαίνεται από την Ιπποκράτους, «αποδεικνύει περίτρανα ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ενεπλάκη σε αυτή την υπόθεση».

Keywords
Τυχαία Θέματα