Να μη γίνουν απολύσεις και να υπάρξει αξιοκρατία ζητούν οι εργαζόμενοι της Eurobank

Να αναθεωρηθεί προς τα κάτω ο στόχος για το κλείσιμο καταστημάτων ζητά το σωματείο εργαζομένων της Eurobank, σε σχετική του ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«1. Εκτιμούμε ότι υπάρχει περιθώριο αναθεώρησης προς τα κάτω του στόχου για το κλείσιμο καταστημάτων, μονάδων κεντρικών υπηρεσιών και θυγατρικών εταιρειών των δύο Τραπεζών, εφόσον είχε εκφραστεί η διάθεση τους για νέα

επέκταση τους με την εξαγορά του Τ.Τ., ασχέτως τελικού αποτελέσματος.

2. Οι αναπόφευκτες «μειώσεις» του Προσωπικού που προβλέπει το Σχέδιο (και δεν μας βρίσκουν σύμφωνους) δεν θα πρέπει να προέλθουν επ’ ουδενί μέσω απολύσεων, αλλά μέσω οικειοθελών παραιτήσεων στην βάση κινήτρων που θα αποδεχτούν οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι.

3. Ανάγκη υπάρχει για εκπόνηση και εφαρμογή νέου Κανονισμού Εργασίας στον νέο Όμιλο που θα συγκεράσει τις μεγάλες διαφορές στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των δύο Τραπεζών.

4. Αυτονόητο είναι ότι η μεταβίβαση της Τράπεζας Eurobank δεν θα αποτελέσει αιτία για οποιαδήποτε βλαπτική (υπηρεσιακή, οικονομική) μεταβολή του Προσωπικού της.

5. Η εξαγγελθείσα αρχή της Ε.Τ.Ε. «ο καλύτερος εκ των δύο» που αφορούσε τη νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής και την επιλογή για την πλήρωση των άλλων υψηλόβαθμων διοικητικών θέσεων στο νέο διευρυμένο Όμιλο, πρέπει να ακολουθηθεί σε όλη την ιεραρχία της νέας Τράπεζας (αξιοκρατία).

6. Σε κάθε περίπτωση έχουμε τη νόμιμη και δίκαιη αξίωση να γίνουν σεβαστές από τον διάδοχο εργοδότη οι Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που έχουμε συνυπογράψει με την Διοίκηση της Eurobank.

7. Αιτούμεθα την παρουσία εκπροσώπου μας στην Επιτροπή ή τις Επιτροπές με μικτή σύνθεση που θα ασχοληθούν με το έργο της λειτουργικής συγχώνευσης που άπτεται κυρίως θεμάτων αφορώντων το Ανθρώπινο Δυναμικό. Οι ως άνω παρατηρήσεις/προτάσεις παραδόθηκαν προς το Δ.Σ. της Eurobank που συνεδρίασε σήμερα γι’ αυτό το θέμα, αλλά και προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Τ.Ε., κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά.»

Keywords
Τυχαία Θέματα