Κυρ. Μητσοτάκης: Οσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα οι εκλογές – Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση

16:39 1/3/2019 - Πηγή: BankWars

«Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλία τους στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και πρόσθεσε: «Έχω μελετήσει τα λάθη των προκατόχων μου. Ο Παπανδρέου για παράδειγμα χρειάστηκε 6 μήνες για να καταλάβει τι είχε γίνει και ακόμη και όταν το κατάλαβε μετά μοίραζε χρήματα».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία των Πρεσπών , επαναλαμβάνοντας ότι είπε «ναι» εκεί που άλλοι έξι

πρωθυπουργό είπαν «όχι».

«Είμαι σίγουρος ότι οι Ελληνες στις επικείμενες εκλογές θα πούνε στον κ. Τσίπρα ‘Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε», πρόσθεσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης που ερωτηθείς για το χρόνο της διεξαγωγής των εκλογών είπε:

«Οσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση απέτυχε και απογοήτευσε τους πολίτες, εγκαλώντας την ότι υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν πηγαίνει πουθενά με ανάπτυξη 2%, και ότι απαιτείται σημαντικά ισχυρότερη μεγέθυνση. Ηταν ατυχές ότι χάθηκαν τρία χρόνια εξαιρετικών διεθνών συνθηκών, συνέχισε και απέδωσε ευθύνες στην παρούσα κυβέρνηση.

Εχω την υποχρέωση στους πολίτες αν με εκλέξουν να κάνω την Ελλάδα «success story» και να προσελκύσω κεφάλαια. «Η χώρα έχει την δυνατότητα να κάνει εκπληκτικά πράγματα ακόμα και σε περιόδους διεθνούς αβεβαιότητας».

Επίσης δεσμεύτηκε ότι πρώτα θα φέρει αποτελέσματα και μετά επιβάλλεται να επανεξεταστούν τα πλεονάσματα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση θα καταστήσει τη χώρα πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Σε αυτό το σημείο άφησε αιχμές και κατά των Ευρωπαίων, λέγοντας πως όλο το προηγούμενο διάστημα έβαζαν τα προβλήματα της Ελλάδας κάτω από το χαλί.

«Για εμάς η λέξη επαναδιαπραγμάτευση είναι απαγορευμένη, λόγω του παρελθόντος. Στην αρχή δεν θα ασχοληθώ με το ζήτημα, θα πω [στους Ευρωπαίους], να μας δώσουν έξι με οκτώ μήνες για να τους αποδείξουμε ότι είμαστε σοβαροί και ίσως να τους πούμε ότι δεν θα αλλάξουμε τους στόχους για το 2020. Ωστόσο ο προϋπολογισμός του 2021 θα περιέχει χαμηλότερα πλεονάσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Πίτερ Σπίγκελ πως ηγείται ενός παλιού, πελατειακού κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: «Είμαι περήφανος που είμαι επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας. Και θυμώνω όταν ακούω για τα παλαιά κόμματα καθώς αυτοί που μιλούν για παλιό κατεστημένο, δέχθηκαν όλα τα μέλη του παλαιού ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, χαρακτήρισε προβληματική την προσέγγιση του Βίκτορ Όρμπαν, προσθέτοντας πως θα ζητήσει το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού να μείνει εκτός Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Είπε επίσης ότι θα ανέμενε περισσότερη ευαισθησία από τους Ευρωσοσιαλιστές, στους οποίους καταλόγισε ότι «ξαφνικά έχουν ερωτευτεί τον κ. Τσίπρα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών και συγκρίνοντας της στάση του κ. Τσίπρα με αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Ο κ. Τσίπρας είπε ναι σε κάτι που όλοι είπανε όχι, ο πατέρας μου ήταν ενας λογικός πολιτικός, δεν θα είχε δεχθεί μια μακεδονική γλώσσα και εθνότητα».

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι ηγέτης. Προσπαθεί να προβάλει μια τέτοια εικόνα, μπορεί να έχει απήχηση σε Βρυξέλλες και εξωτερικό, όμως εγώ περιμένω ο κ. Τσίπρας να φανερώσει το πρόγραμμα του και οι Έλληνες να πουν “ευχαριστούμε δεν παίρνουμε άλλο”»

Keywords
Τυχαία Θέματα