Κυβέρνηση και τράπεζες απέναντι στους Θεσμούς για το νέο σχέδιο προστασίας της α΄κατοικίας

14:52 1/3/2019 - Πηγή: BankWars

Σε μια κρίσιμη τηλεδιάσκεψη, σήμερα στις 17.00, κυβέρνηση και τράπεζες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πείσουν τους Θεσμούς των Ευρωπαίων δανειστών και, πρωτίστως, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να «ανάψουν πράσινο» στο νέο σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ώστε να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Στην τηλεδιάσκεψη,

η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Δημήτριο Λιάκο, και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών από τον Θεόδωρο Καλαντώνη και την Χαρίκλεια Απαλαγάκη. Αρμόδια στελέχη της Κομισιόν και της ΕΚΤ, από την άλλη πλευρά, θα ζητήσουν διευκρινίσεις για όλες τις αλλαγές που έγιναν, την Τετάρτη, στο κυβερνητικό σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Τραπεζικά στελέχη σημειώνουν ότι είναι η πρώτη φορά που η ελληνική πλευρά εκπροσωπείται σε μια διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς από κοινή ομάδα στελεχών κυβέρνησης και τραπεζικού τομέα, κάτι που καταδεικνύει όχι μόνο την κρισιμότητα των συζητήσεων, αλλά και τη σύγκλιση που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, παρότι αρχικά υπήρχαν αρκετές και σοβαρές διαφωνίες.

Διαφωνεί η ΕΚΤ σε βασικές διατάξεις του νέου νόμου Κατσέλη – “Απειλεί” τους συνεπείς δανειολήπτες και την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών

Keywords
Τυχαία Θέματα