Κίνα – Κεντρική Τράπεζα: Αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων – Πρώτη φορά απ’το 2012

[UPD] Την αιφνιδιαστική απόφαση της να μειώσει τα επιτόκια δανείων και καταθέσεων σε μια προσπάθεια να στηρίξει την ανάπτυξη και να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Η Λαϊκή Τράπεζας της Κίνας ανακοίνωσε ότι μειώνει το βασικό επιτόκιο δανεισμού ενός έτους κατά 40 μονάδες βάσης στο 5,6% και το επιτόκιο καταθέσεων ενός έτους κατά 25 μονάδες βάσης στο 2,75% με ισχύ
από τις 22 Νοεμβρίου.Η τελευταία φορά που η κεντρική τράπεζα της χώρας μείωσε τα επιτόκια ήταν τον Ιούλιο του 2012.

Ανακοίνωσε επίσης την απόφαση της να δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στις τράπεζες όσον αφορά τη διαμόρφωση των επιτοκίων καταθέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο θα τους επιτρέπει να προσφέρουν επιτόκια μέχρι 1,2 φορές το επιτόκιο αναφοράς.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Κίνα – Κεντρική Τράπεζα: Σε ετοιμότητα να τονώσει τη ρευστότητα αν χρειαστεί

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τα νομισματικά της εργαλεία για να τονώσει την ρευστότητα στη διατραπεζική αγορά της χώρας.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αναφέρει σε ανακοίνωσή της στην επίσημο λογαριασμό στο Weibo ότι το τραπεζικό σύστημα συνολικά έχει αρκετή ρευστότητα.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι μια σειρά ΙΡΟ που διενεργήθηκαν προσφάτως έχουν επηρεάσει τη ρευστότητα και τα επιτόκια στην διατραπεζική αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα