ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστήλια

Αχνοί χρωματισμοί και ενδείξεις ανθρώπινων απεικονίσεων βρέθηκαν στα επιστύλια του ταφικού θαλάμου με το περίτεχνο ψηφιδωτό, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας .

Ο υπουργός Πολιτισμού υποστήριξε ότι έπειτα από αρκετό διάστημα που συντηρούνται στο μουσείο της Αμφίπολης τα μαρμάρινα ζωγραφιστά επιστύλια αρχίζουν και αποκαλύπτονται. Χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρωθεί η συντήρηση και να διαπιστώσουν τι βρίσκεται από κάτω, είπε ο υπουργός Πολιτισμού.

«Πρόκειται για ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα, το οποίο προστίθεται στο σπουδαίο μωσαϊκό των πολιτιστικών

επιτευγμάτων της Ελλάδας. Η Αμφίπολη είναι η κορωνίδα των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής και όχι μόνον» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού.

Το επόμενο Σάββατο 29 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά από την έφορο Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη και τους συνεργάτες της, στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Στη μία το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κώστας Τασούλας θα δώσει συνέντευξη στο Μουσείο της Αμφίπολης σχετικά με τα ευρήματα και την επόμενη φάση των εργασιών στο τύμβο Καστά, και πολλά ερωτήματα παραμένουν ακόμη αναπάντητα.

Δεν είναι ακόμη βέβαιο εάν θα δοθούν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από την πορεία των ανασκαφών ή άλλες φωτογραφίες από την έως τώρα ανασκαφική εργασία.

Μία εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 θα παρουσιαστούν τα αποτέλεσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά, από την έφορο Αρχαιοτήτων Σερρών Κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα