“Γκρεμίζεται” το χρηματιστήριο του Ντουμπάι – Γιατί υποχώρησε σε χαμηλά 6 ετών

Ο Dubai Financial Market Index «έχασε» για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου τις 4.000 μονάδες και έκλεισε σήμερα με απώλειες 6,7% (στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008), αφού στη διάρκεια της συνεδρίασης έφθασε να χάνει και 8,5%.

Πλέον, το ποσοστό της πτώσης από το peak της 14ης Μαΐου στις 5.406,62 μονάδες, διαμορφώνεται σε περισσότερο

από 26%, τεχνικά εντός της περιοχής bear market, και το σημείο στήριξης τώρα είναι στην περιοχή των 3.815 μονάδων.

Bασικός λόγος υποχώρησης του χρηματιστηρίου του Ντουμπάι, είναι η συμπεριφορά της μετοχής του κατασκευαστικού κολοσσού Arabtec, η οποία έφθασε σήμερα να υποχωρεί μέχρι και 8%, ενώ στη διάρκεια του τελευταίου μήνα έχει σημειώσει απώλειες 48%.

Η υπόθεση Arabtec έχει πλήξει την εμπιστοσύνη στην αγορά, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επίσης πρόθυμοι να ρευστοποιήσουν ορισμένα κέρδη πριν από το καλοκαίρι. «Συνολικά, το κλίμα είναι ακόμη αρνητικό και το sell-off συνεχίζει», δηλώνει αναλυτής της EFG Hermes, ο Julian Bruce.

Συγκεκριμένα, ο εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι κατασκευαστικός κολοσσός Arabtec Holdings, έχει προχωρήσει σε «περιορισμένο αριθμό» απολύσεων προσωπικού μετά από την παραίτηση (την προηγούμενη εβδομάδα) του διευθύνοντος συμβούλου, Hasan Ismaik.

Ενώ είναι συνηθισμένο να σημειώνονται απολύσεις μετά από την αποχώρηση ενός υψηλόβαθμου στελέχους, οι αναλυτές εκφράζουν ανησυχίες για τον χρόνο κατά τον οποίο λαμβάνουν χώρα οι κινήσεις στην Arabtec, η οποία έχει αναλάβει νέα projects αξίας δισ. δολαρίων τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς ένα επενδυτικό όχημα της κυβέρνησης του Abu Dhabi και ο Ismaik, αύξησαν τα ποσοστά τους στην εταιρεία.

Original article: “Γκρεμίζεται” το χρηματιστήριο του Ντουμπάι – Γιατί υποχώρησε σε χαμηλά 6 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα