Αργεντινή: Με 532 εκ. ευρώ αποζημιώνονται οι κάτοχοι CDS

10:26 4/9/2014 - Πηγή: BankWars

Οι πωλητές των CDS της Αργεντινής καλούνται να πληρώσουν 532 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να διακανονιστούν στοιχήματα στα παράγωγα ύψους 880 εκατ. δολαρίων, μετά την αδυναμία της χώρας να πληρώσει τους δανειστές της. Πρόκειται για την πρώτη φορά που πληρώνονται τα CDS ενός κράτους μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το 2012.

Ο

διακανονισμός έγινε αφότου οι διαχειριστές όρισαν τελική τιμή για το χρέος της χώρας στα 39,5 σεντς ανά δολάριο ονομαστικής αξίας, σύμφωνα με την Markit και την Creditex που είχαν την ευθύνη της δημοπρασίας, μεταδίδει το Bloomberg. Δηλαδή, οι πωλητές των swaps, που πληρώνουν στους αγοραστές την ονομαστική αξία μείον την τιμή που ορίστηκε στη δημοπρασία, καλούνται να καλύψουν το 60,5% του συνολικού ποσού.

Στους τίτλους περιλήφθηκαν και δυο εκδόσεις σε γεν, παρότι οι τελευταίες τελούσαν υπό διαπραγμάτευση σε τιμή χαμηλότερη από αυτή των άλλων τίτλων της Αργεντινής, σύμφωνα με την ISDA. Επίσης, ενώ αρχικά η τιμή που είχε δοθεί για τα ομόλογα ήταν 40,25 σεντς ανά ένα δολάριο ονομαστικής αξίας, στη δεύτερη μέρα της δημοπρασίας οι συμμετέχοντες πίεσαν τις τιμές προς τα κάτω.

«Η ζήτηση για τα ομόλογα της Αργεντινής στην δημοπρασία δείχνει ότι υπάρχει αισιοδοξία στην αγορά ότι η χώρα θα τα βρει με τους πιστωτές της και το πρόβλημα με τους holdouts (σ.σ. κάτοχοι ομολόγων που αρνήθηκαν την αναδιάρθρωση χρέους της προηγούμενης δεκαετίας και ζητούν να πληρωθούν στο ακέραιο) θα διευθετηθεί», δηλώνει ο Luis Caputo, διαχειριστής της Noctua Int LLC.

Το ομόλογο της Αργεντινής που έχει εκδοθεί σε αμερικανικά δολάρια και λήγει το 2033 αυξήθηκε δυο σεντς και σήμερα τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 82,6 σεντς ανά δολάριο ονομαστικής αξίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα