Τσίπρας στα Σκόπια τον Απρίλιο με επιχειρηματίες

17:55 7/3/2019 - Πηγή: BankWars

Μερικές τελικές λεπτομέρειες απομένουν για να «κλειδώσει» το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια τον άλλο μήνα. Την επίσκεψη ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή, κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ενώ αναμένεται να υπάρξει ανταλλαγή επισκέψεων, καθώς και ο Ζόραν Ζάεφ θα έρθει στην Αθήνα αμέσως μετά.

Στους σχεδιασμούς της

κυβέρνησης είναι η εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας με την γειτονική χώρα, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της διαμετακόμισης.

Οπως όλα δείχνουν στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν και προετοιμάζουν το ταξίδι του πρωθυπουργού τον Απρίλιο. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται και από μία ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε τουρισμό, εστίαση, οι κατασκευές και η ενέργεια.

Ο πρωθυπουργός από το Φόρουμ των Δελφών είχε πει ότι θα δημιουργηθεί Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών: «Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να χτίζει πάνω σε όσα πετύχαμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Για το λόγο αυτό, μέσα στους επόμενους μήνες, θα είμαι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφτώ επισήμως τα Σκόπια, συνοδευόμενος μάλιστα από επιχειρηματική αποστολή.

Και επιπλέον θα προχωρήσουμε στην ιδρυτική σύγκλιση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, με σκοπό να εξετάσουμε τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας μας σε μια σειρά από τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Από το εμπόριο, τις οικονομικές ανταλλαγές, τον τουρισμό, την ενέργεια, τον πολιτισμό, μέχρι τη στρατιωτική και αστυνομική συνεργασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα