Μεγάλη υπερκάλυψη για το ομόλογο της Aegean- Πάνω από 500 εκατ. ευρώ οι προσφορές

16:41 7/3/2019 - Πηγή: BankWars

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του επενδυτικού κοινού στην Δημόσια Προσφορά του επταετούς εταιρικού ομολόγου της Aegean η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε επιτυχώς την έκδοση 7ετούς ομολογιακού δανείου, ύψους 200 εκατ. ευρώ, με το εύρος απόδοσης να αναμένεται λόγω της

πολύ μεγάλης ζήτησης που εκδηλώθηκε να διαμορφωθεί στο κατώτερο εύρος απόδοσης, στα επίπεδα των 3,50 – 3,60%.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,6 φορές καθώς υπήρξαν εγγραφές για ποσό της τάξης των 500 – 520 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες επιδόσεις για εταιρικό ομόλογο που εκδίδει ελληνικής εταιρεία με στόχο οι ομολογίες του να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Οργανωμένη Αγορά του Χ.Α.

Εντός της ημέρας αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες ελέγχων από τους Συντονιστές Κύριους Αναδόχους.

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα καθορισθούν η τελική απόδοση, το επιτόκιο και η τιμή διάθεσης περιλαμβάνουν τις συνθήκες της αγοράς ομολόγων, το ύψος της ζήτησης ανά απόδοση από τους ειδικούς επενδυτές, το πλήθος και το είδος των ειδικών επενδυτών, το ύψος της ζήτησης από τους ιδιώτες επενδυτές (στον βαθμό που η τελική κατανομή προς αυτούς ξεπεράσει το ελάχιστο ποσοστό κατανομής του 30%) και το κόστος εξυπηρέτησης της Έκδοσης που προτίθεται να αναλάβει η Εκδότρια.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η διαπραγμάτευση επί των ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα ξεκινήσει στις 13 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα