Αντικαθίστανται οι αφίσες κατά των Βρυξελλών από τον Όρμπαν – Το γυρίζει στην… υπογεννητικότητα

17:41 7/3/2019 - Πηγή: BankWars

Η Ουγγαρία θα αντικαταστήσει τις αφίσες της καμπάνιας κατά του Γιούνκερ, όπως δήλωσε ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, Γκέργκελι Γκούλιας, έπειτα από την κρίση που προκλήθηκε στις σχέσεις Βουδαπέστης – Βρυξελλών με αφορμή την εκστρατεία της ουγγρική κυβέρνησης σχετικά με το μεταναστευτικό. Στη θέση τους, όπως είπε, θα τοιχοκολληθούν αφίσες για την ανάπτυξη της γεννητικότητας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υποψήφιος

για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, ζήτησε από τον Ούγγρο πρόεδρο να ανακαλέσει την καμπάνια του εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο προσωπάρχης του Ορμπάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, απάντησε στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ζήτημα: «Αν εννοείτε τις αφίσες, η κυβέρνηση έχει εγκρίνει το σχέδιο για την προστασία των οικογενειών, έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα, εκείνες οι αφίσες θα βρίσκονται στους δρόμους».

Όσον αφορά το αίτημα άλλων κομμάτων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) για αποχώρηση του κόμματος του Όρμπαν, Fidesz, από τον συνδυασμό τους, με αφορμή την επίθεση κατά του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τις αντιευρωπαϊκές θέσεις του κόμματος, ο Γκούλιας απάντησε: «Το Fidesz είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θέλει να παραμείνει μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

Από την πλευρά του, ο Βέμπερ χαιρέτισε την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι «είναι ένα καλό σημάδι, να κατέβουν τα πόστερ, ήταν ένα από τα αιτήματα που είχα κάνει αυτή την εβδομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα