Δύσκολη η εκταμίευση για την Ελλάδα του 1 δισ στο Eurogroup της Δευτέρας

16:53 7/3/2019 - Πηγή: BankWars

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο η εκταμίευση του ενός δισεκατομμυρίου να αποφασιστεί στο Eurogroup της Δευτέρας, σύμφωνα με ανώτερο ευρωπαίο αξιωματούχο.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος σημείωσε ότι «η έκθεση της Κομισιόν δείχνει ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα, υπάρχουν μερικές μέρες ακόμα, θα δούμε τη Δευτέρα που θα έχουμε φτάσει».

Επεσήμανε ότι παραμένουν ακόμη σημαντικά θέματα όπως ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σημείωσε ότι εάν υπάρχουν “σαφή σημάδια” μέχρι τη Δευτέρα ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος, αναμένεται να

συγκληθεί EuroWorking Group προκειμένου να δώσει το “πράσινο φως” για τη λήψη της τελικής απόφασης στο Eurogroup. “Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αυτά τα σημάδια”, πρόσθεσε.

Τόνισε μάλιστα ότι «αν μέχρι τη Δευτέρα υπάρχουν πολλά κενά, οι Υπουργοί θα κρατήσουν την απόφαση για αργότερα», αναφέροντας πως «δεν βλέπω κανένα λόγο, για τον οποίον δεν θα μπορούσαν να τη λάβουν τον Απρίλιο στο Βουκουρέστι».

Ερωτηθείς σχετικά με τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα ενόψει και της προεκλογικής περιόδου, απάντησε ότι οι θεσμοί είναι αυτοί που κρίνουν τη βιωσιμότητα των εφαρμοζόμενων πολιτικών και ότι μεμονωμένες πολιτικές, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία μπορεί να αποδειχθεί “επικίνδυνη” για την καταπολέμηση της ανεργίας, δεν θα συζητηθούν στο πλαίσιο της λήψης αποφάσεων για την εκταμίευση της δόσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα