Η ΑΘΗΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, με τους πολίτες της Αθήνας να βγαίνουν στους δρόμους στέλνοντας μήνυμα κατά του φασισμού, στη μνήμη του δολοφονηθέντα Παύλου Φ’υσσα από το μέλλος της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Ρουπακιάς.

Την αντιφασιστική συγκέντρωση διοργανώνουν ΓΣΕΕ

και ΑΔΕΔΥ, βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούν τις 15 χιλιάδες. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Αυτή την ώρα είναι η η λεωφόρος Μεσογείων στο ύψος της Κατεχάκη, η οδός Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η λεωφ. Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας, ενώ με εντολή της Αστυνομίας έχουν κλείσει από το πρωί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Κατεχάκη.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, ενώ ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προληπτικές προσαγωγές.

Κάλεσμα Καμίνη για μαζική συμμετοχή

Το σημερινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, χαιρετίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και καλεί «όλους τους πολίτες να δώσουν με την συμμετοχή τους το «παρών» στον αγώνα ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας και να εκφράσουν έμπρακτα τον αποτροπιασμό τους για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα